svjetski dan turizma

PRVOG VIKENDA U LISTOPADU TURISTIČKE ATRAKCIJE NUDIT ĆE VELIKI POPUST Sadržaji na čak 64 lokacije

| Autor: M. R.
Pazin Zipline

Pazin Zipline


Istarska županija i ove godine, šesti put za redom, organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri. Svjetski dan turizma ove se godine održava se pod geslom "Tourism for inclusive growth/Turizam za uključiv razvoj".

Pročelnica Upravnog odijela za turizam Istarske županija Nada Prodan Mraković najavila je da će se Svjetski dan turizma u Istri obilježit tijekom prvog listopadskog vikenda, i to na 64 punkta diljem Istre. Turističke atrakcije moći će se posjetiti uz popust do 50% ili potpuno besplatno.

- Time našu ponudu činimo pristupačnijom s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri, a ujedno jačamo promociju Istre. Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima, naglasila je Prodan-Mraković.

U skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma i ovom manifestacijom, Istarska županija želi ukazati na domaće, autohtone proizvode, ponudu i usluge te potaknuti na potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima. Samim time doprinosi se uključivom razvoju, odnosno razvoju novih, manje poznatih sadržaja koji su najviše pogođeni krizom uslijed pojave pandemije. Na taj se način potiče održivi i odgovorni razvoj turizma te ukazuje na važnost turizma koji utječe na ekonomske, socijalne, kulturne i ekološke segmente.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum