NOVA REGULACIJA PROMETA NA DIJELU ULICA STOJA I VERUDA

Privremena regulacija iznad Valkana


Zbog izgradnje prometnica s pratećom infrastrukturom zone Max Stoja u Puli od danas je na snazi privremena regulacija prometa na dijelu ulica Stoja i Veruda. Ulica Stoja zatvorena je od Ulice Katalinića Jeretova do skretanja za Ulicu Valkane, dok je Ulica Veruda zatvorena od raskrižja s Ulicom Lungomare do raskrižja s Ulicom Stoja. Obilazni pravac iz smjera Verude prema Stoji i obrnuto odvijat će se preko ulica: Ljudevita Posavskog, Jeretove, Agnana, Revelanteove, Fižela i Vergarola.

Izlaz Zeleniki preko gradilišta

Stanari naselja Zelenika imat će jedan ulaz/izlaz i to preko Ulice Valkane, koja je u zoni gradilišta te će dijelom prolaziti kroz gradilište po posebnim uvjetima te dalje obilaznim pravcem. Privremena regulacija prometa ove faze radova bit će na snazi do kraja ožujka kada se planira završetak izgradnje rotora na raskrižju ulica Stoja i Veruda.

Riječ je o projektu izgradnje nekoliko prometnica te oborinske odvodnje, javne rasvjete i EKI zone za potrebe novog trgovačkog centra Max Stoja. Također, gradi se vodovodne mreže, sanitarna odvodnje te niskotlačni i srednjetlačni plinovod za potrebe Max Stoje. Radove izvodi Cesta d.o.o. Pula, za ugovoreni iznos od 11,3 milijuna kuna bez PDV-a (14,1 milijuna kuna s PDV-om). Usto se gradi uređuje križanje ulica Stoja i Veruda, odnosno gradi rotor, čime će se prometno urediti područje oko budućeg trgovačkog centra Max Stoja, a za što je investitor već uplatio komunalnu naknadu u visini od oko 28 milijuna kuna.

Rotor na križanju Stoje i Verude

Ukupna duljina prometnica koje će se izgraditi je oko kilometra, uključujući kružni tok na raskrižju ulica Stoja i Veruda. Izgradnja oborinske odvodnje protezat će se u duljini od oko 850 metara s četiri upojna bunara i kišnim vrtom, a javna rasvjeta u duljini od oko 1.100 metara s 40 stupova. Usto će se izgraditi elektronička kabelska kanalizacija u duljini od oko 610 metara i vodovodna mreža u duljini od 60-ak metara, kao i sanitarna odvodnja dužine 330 te plinska mreža ukupne dužine oko 730 metara.

Preregulacija autobusnih linija

Zbog navedenih radova mijenjaju se i trase linije javnog gradskog prijevoza Pulaprometa i to linija 1: Šijana - Stoji - Šijana, linija 4: Veli vrh - Valkane - Veli vrh i linija 6: Jadreški - Valkane - Jadreški. Linija 1 prema kupalištu Stoja prometovat će do križanja Jeretove ulice s Ulicom Stoja i potom će autobusi skrenuti desno prema Cemantari i Ulicom Fižela prometovati do restorana "Stari grad" kada će skrenuti desno prema kupalištu Stoja. Povratak autobusa prema Šijani odvijat će se istom trasom. Zamjenska stajališta postavit će se u Ulici Vergarola, iza restorana. Linije 4 i 6 prometovat će Ulicom Ljudevita Posavskog gdje će se i postaviti zamjenska stajališta u oba smjera. (G. ROJNIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of