RADIONICA

PRIJAVE U TIJEKU: Robotika za mlade Tinjance

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Profesor Dragan Pantić (Snimio Dejan Štifanić)

Profesor Dragan Pantić (Snimio Dejan Štifanić)


Općina Tinjan, u suradnji s Društvom za robotiku Istra, dogovorila je potencijalno održavanje radionica iz mobilne robotike za učenike od četvrtog do osmog razreda osnovne škole.

Planirano je da se radionice održavaju u Centru za praktičnu robotiku Pula u Industrijsko-obrtničkoj školi Pula (Rizzijeva 40, na Vidikovcu).

S obzirom da je Centar za praktičnu robotiku adekvatno opremljen te posjeduje zavidnu količinu građe za učenje o robotici, poput senzora ili mobilnih robota, zaključeno je da će budući polaznici najbolju edukaciju dobiti ako se radionica ne seli u Tinjan, već da se sufinanciranjem potakne roditelje na prijevoz do Pule. Plan je da se radionice održavaju subotom, intenzivnijim tempom i u periodu od 9 do 13 sati.

Na taj će način djeca najefikasnije iskoristiti vrijeme, a roditelji će u manje navrata morati voziti do Pule. Ako epidemiološka situacija bude dopuštala, održat će se šest radionica, svaka u trajanju od pet školskih sati. Oni koji pokažu interes kasnije će moći sudjelovati na natjecanjima, kao što su "robotrka na prstenac" ili "sumo borbe robota".

Voditelj radionica bit će profesor Dragan Pantić (dipl. ing. Elektrotehnike). Cijena radionice je 150 kuna mjesečno, a ostatak sufinancira Općina Tinjan. Prijavnice se nalaze na web stranici tinjan.hr, a informacije su moguće putem mail adrese pantic.pu@gmail.com. Rok za dostavu prijava je 20. travnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum