planirano 15 različitih radionica

PREDSTAVLJEN PROJEKT KREATIVNE AKADEMIJE LABIN: Slikanje i radionice za sve iznad 54 godine

| Autor: Branko Biočić
Zvjezdana Lukšić, Borjan Batagelj, Nada Luboteni

Zvjezdana Lukšić, Borjan Batagelj, Nada Luboteni


Kreativna akademija Labin u suradnji s Gradom Labinom i udrugom Labin zdravi grad pokrenula je projekt pod nazivom "SLIKA: Seniori Labina + Internet Kreativna Akademija". Projekt su na konferenciji za novinare predstavili Borjan Batagelj, pročelnik gradskog odjela za društvene djelatnosti, Zvjezdana Lukšić iz Kreativne akademije i Nada Luboteni dosadašnja polaznica Krativne akademije koja u Labinu djeluje već pet godina.

- Projekt je Ministarstvo kulture i medija odobrilo nakon dvije godine čekanja, a Grad Labin ga je odmah podupro. Nakon rada putem interneta za vrijeme ove dvije pandemijske godine, sada se sve vraća u normalu, radu u radionicama u prostoru na Fortici. No, i dalje se može raditi od kuće i svoje radove predstaviti on line i na video zidu u Gradskoj knjižnici. Za za sve polaznike osiguran je besplatan materijal. Ciljevi projekta su poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima te razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja doprinose socijalnom uključivanju osoba starijih od 54 godine na području Labinštine, rekao je Batagelj.

Lukšić je istaknula da su sve aktivnosti namijenjene osobama starije životne dobi te da je planirano 15 različitih radionica u nekoliko nastavaka što znači da će biti realizirane 42 radionice u pet tematskih cjelina.

Nada Luboteni, dosadašnja polaznica pozvala je sve zainteresirane građane da im se pridruže i preporučila radionice koje osim razvijanja kreativnih sposobnosti uz rad i likovno izražavanje u čemu se svatko može naći, donose i druženje.

Radionice u sklopu projekta održat će se u nekoliko programa, a teme radionica su izrada prigodnih ukrasa, oslikavanje staklenih boca, staklenki ili rezanog stakla špagom i pijeskom, slikanje suhim pastelom na papiru, slikanje na staklu, radionica mokrog filcanja vune, radionica suhog filcanja vune, izrada tradicionalnih košara od vrbe, radionica decoupage tehnikom s prigodnim motivima, radionica pletenja, radionica kukičanja, izrada suvenira od gline i oslikavanje istih, slikanje na platnu sprejevima u boji, izrada glicerinskih sapuna. Radionice će trajati do travnja iduće godine.

Ciljana skupina su osobe starije od 54 godina s područja Grada Labina te općina Kršan, Sveta Nedelja i Raša.
Nositelj projekta je udruga Kreativna Akademija Labin, a partneri su Grad Labin i udruga Labin zdravi grad, a izvor financiranja je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 183.816,50 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom