DOMAĆI I STRANI INVESTITORI MASOVNO KUPUJU VILE, KUĆE ZA ODMOR I ZEMLJIŠTA

PRAVI TRENUTAK ZA ULAGANJE: Potražnja za luksuznim nekretninama u Istri dvostruko veća od ponude


Luksuzne nekretnine u Istri, vile za odmor i zemljišta s pogledom na more, pravi su hit među investitorima. Potražnja je ogromna, tolika da je ponuda ne može pratiti. Prema procjenama, gotovo je dvostruko veća od ponude, i pravi je trenutak za ulaganje u nekretnine.

Prepoznali su to i iskoristili mnogi investitori, što domaći, što inozemni te masovno kupuju nekretnine diljem Istre, od onih na moru, do onih u središnjoj Istri. Da je trenutak pravi, dokazuje i činjenica da godišnji povrat investicije doseže i do 10 posto. K tome, trenutak je u kojem banke još uvijek nude povoljne kredite, a s obzirom da su kamate na štednju rekordno niske, ovakva vrsta ulaganja trenutačno se čini kao dobar odabir.

- Cijene nekretnina imaju tendenciju rasta, i to zbog rasta potražnje. Osim toga, prilikom kupnje, primjerice, kuće za odmor, nekretnina se dio godine može koristiti u osobne svrhe, a dio godine iznajmljivati. Godišnji povrat investicije od prihoda iznajmljivanja iznosi u prosjeku 8 posto od uloženog, ali i vrijednost nekretnine na tržištu nekretnina raste, pojasnila je Lorena Kogej, voditeljica istarske poslovnice agencije za nekretnine Dogma iz Rijeke, te licencirani agent za posredovanje u poslovanju u prometu nekretninama, objašnjavajući zbog čega je pravi trenutak za ulaganje u nekretnine. (Nera SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of