OLUJA LOMILA STABLA

POSLJEDICE OLUJNOG NEVREMENA U UMAGU: Sve gradske službe su na terenu i rade na sanaciji štete

| Autor: Glas Istre


Nezapamćeno nevrijeme koje je jučer u popodnevnim satima pogodilo Umag, na području cijelog grada nanijelo je materijalne štete.

Brojni građani i sve gradske službe od samog kraja nevremena, cijelo su popodne, večer i noć proveli na terenu ne bi li promptno, u što kraćem roku, sanirali ili barem umanjili nastale štete.

- Obavještavamo naše sugrađane kako su sve naše službe Grada Umaga: JVP Umag, DVD Umag, Komunela d.o.o. i 6. Maj d.o.o. i dalje na terenu te rješavaju sve slučajeve po rangu prioriteta. Najviši prioritet se odnosi na oslobađanje prometne infrastrukture od srušenih stabala i grana, čišćenje odvoda za slivnu vodu, otklanjanje i saniranje šteta na javnim površinama, kao i otklanjanje grana te stabala koji predstavljaju visok rizik za ljude.

Od jučer do danas Grad Umag, JVP i Komunela d.o.o. zaprimili su preko 100 prijava građana. Djelatnici koji rade na otklanjanju šteta na površinama grada Umaga, u ovom se trenutku ne mogu posvetiti saniranju šteta na privatnim parcelama.

No, svi sugrađani kojima je nevrijeme nanijelo štetu unutar svojih privatnih posjeda, a u nemogućnosti su angažirati jednu od privatnih uslužnih tvrtki na našem području, mogu nazvati centralu gradske tvrtke Komunela d.o.o. (743-297) čiji će djelatnici u što kraćem roku izići na teren. Trošak otklanjanja šteta na privatnom posjedu snose vlasnici nekretnina.

U svakom slučaju, molimo za strpljenje, obzirom da na području Umaga prednost moramo dati hitnoćama koje predstavljaju rizik za građanstvo.

Galerija fotografija prikazuje trenutno stanje u Umagu, što ukazuje na činjenicu kako vrijedne ruke Umag polako vraćaju u normalu.

Koristimo priliku zahvaliti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Umag, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, poduzeću Komunela d.o.o. i poduzeću 6. Maj d.o.o., kao i našim vrijednim sugrađanima, koji su u ovim trenucima uvijek tu za pomoć i dobrobit cijele zajednice. U ovakvim trenucima moramo biti zajedno, s istim željama i ciljevima, a oni su dobrobit zajednice u kojoj svi mi živimo, kao i pomoć jedni drugima, poručuju iz Grada Umaga.

Saniranje posljedica nevremena u UmaguSaniranje posljedica nevremena u UmaguSaniranje posljedica nevremena u UmaguSaniranje posljedica nevremena u Umagu

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater