ZAVRŠNA DIONICA

FOTO / POSJET ISTRI: Premijer Andrej Plenković obišao Pulu i Infobip

| Autor: Glas Istre
Plenković u Infobipu

Plenković u Infobipu


Nakon tunela i Kanfanara premijer Plenković posjetio je Pulu i Vodnjan. 

U Pulu se došao prije svega pružiti podršku kandidatu za gradonačelnika Mirku Jurkiću, odnosno kandidatkinji za županicu Ireni Hrstić. Naglasio je da se za nju nada prolasku u drugi krug. Plenković je također ponovio koje su sve projekte HDZ, odnosno aktualna vlada, podržali, poput Ipsilona i nove pulske bolnice.

Po tom pitanju, kod tunela Učka Plenković je rekao da mu je drago da je ovdje, da vidi kako napreduju radovi na drugoj cijevi.

- Dakle, radi se o projektu vrijednom 200 milijuna eura. Sjajan je to projekt za Istru, sjajan je i za Primorsko-goransku županiju, za cijelu Hrvatsku. Evo, dobili smo sada informacije da će ova dionica, do čvora Vranja, biti gotova četiri mjeseca ranije od plana. Ova će dionica biti otvorena početkom srpnja, što je izvrsna vijest. To znači da će potom, uz dva mosta koja treba izgraditi, Mirna i Limski kanal, čitav Istarski ipsilon imati četiri trake, što je sjajno za promet, za turizam, za sigurnost prije svega. Ovaj plan s tunelom je jako dobar, osigurana su financijska sredstva, projekt će biti gotov za dvije godine, i nakon toga nam ostaje da od izlaza tunela Učka na strani Primorsko-goranske županije do Matulja riješimo još 12 kilometara koji su preostali, dosta zahtjevnog terena. Time će se spojiti četverotračni promet od Zagreba do Pule i slovenske granice. To je izvanredno i drago mi je da je suradnja s našim partnerima proteklih nekoliko godina zaista funkcionira jako dobro, rekao je Plenković i naglasio da "ovaj koncept javno-privatnog partnerstva koji se razvio ovdje pokazuje se je najuspješniji kojeg imamo".

- S te strane očekujem dobru suradnju u godinama koje su pred nama. Posebno me veseli angažman hrvatske građevinske operative, na terenu je 1.100 ljudi angažirano, a pri gradnji tunela bit će angažirano 700 ljudi, kazao je premijer Plenković.

Nakon Pule Plenković je krenuo o obilazak Infobipa, vjerojatno najpotentnije hrvatske firme, tehnološkog diva iz Vodnjana koji se širi svijetom. 

Tamo ga je primio čelnik te tvrtke Silvio Kutić. 

Plenković u Infobipu

Plenković u Infobipu

Plenković u Infobipu

Plenković u Puli

Plenković u Puli

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater