NA GRADSKOM KUPALIŠTU

POREČ: Sedamdesetak mališana počelo praznike u Ljetnom kampu

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Ovogodišnjih 70 polaznika otvorilo je Ljetni kamp

Ljetni kamp Grada Poreča tradicionalno je orijentiran na dječju omiljenu ljetnu aktivnost - boravak u moru. Škola plivanja organizirat će se ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača realizira se svakodnevno u grupama od po 12 djece, dok će plivači puno vremena provoditi u igrama vezanim uz more: košarku u vodi, vaterpolo, plivanje, kao i kajakarenje

Podizanjem zastave na Gradskom kupalištu, jučer je službeno otvoreno 23. izdanje Ljetnog kampa Grada Poreča. Ovaj tradicionalni i najpoznatiji ljetni program za tristotinjak djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, Grad Poreč sufinancira od prve godine, a zahvaljujući Ljetnom kampu i njegovim sadržajima, djeca kvalitetno i sigurno provode slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika te uče nove vještine.

Najljepši praznici

Sedamdesetak mališana u pratnji trenera, pozdravilo je dizanje zastave Kampa, ceremoniju kojom se već tradicionalno obilježava početak rada. Zastavu je, u pratnji trenera i djece, u ime Grada podignuo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

- U protekle 23 godine generacije Porečanki i Porečana upravo su u ovom kampu naučile plivati i provele neke od najljepših praznika, a roditelji bili mirni na svojim radnim mjestima jer su znali da su im djeca u sigurnim rukama. Posebno mi je drago da su, uz ovaj kamp, u našem gradu aktivni i brojni drugi kampovi za djecu od sportskih, do glazbenih i plesnih, sve kako bi naša djeca kvalitetno provela svoje praznike. Uz bogati program, radionice i izlete, na vama je djeco samo da se zabavite i uživate, kazao je gradonačelnik.

Veličina grupa ovisi o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja

Grad Poreč sufinancira smještaj boravka u kampu za djecu sa svog područja, a u ovaj su program uključeni i mališani iz obitelji u socijalnoj potrebi, za koje boravak u Kampu Grad podmiruje u cijelosti.

Ovogodišnji Ljetni kamp obiluje brojnim programima, koje će sigurno razveseliti porečke mališane i njihove roditelje. Zahvaljujući dosadašnjoj uspješnoj suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Poreč osiguran je i svakodnevan prijevoz djece iz prigradskih naselja.

Tri ljetne smjene

Osim smjene koja je upravo počela s radom, održat će se još tri u trajanju od po 14 dana. Ljetni kamp radi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike od 6.45 do 16.15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako će dijete na početku svake smjene dobiti dvije majice.

Dizanju zastave prisustvovao je i gradonačelnik Loris Peršurić

Podsjetimo, Ljetni kamp Grada Poreča tradicionalno je orijentiran na dječju omiljenu ljetnu aktivnost - boravak u moru. Škola plivanja organizirat će se ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača realizirat će se svakodnevno u grupama od po 12 djece, dok će plivači puno vremena provoditi u igrama vezanim uz more: košarku u vodi, vaterpolo, plivanje, kao i kajakarenje. Dnevni program u Kampu upotpunjuju likovne, plesne, penjačke i žonglerske radionice. Djeci će biti ponuđene i igre s mnogobrojnim atraktivnim rekvizitima, poput igre bez granica, potraga za blagom, kolo sreće, forza quattro, pikado, nogomet na pijesku, odbojka, stolni tenis, a svaka će smjena imati i organizirane izlete brodom i podmornicom te odlazak u vodeni i adrenalinski park. Kao i svake godine, bit će tu zanimljivih gostiju i edukacija iz porečkih udruga.

Protuepidemijske mjere

Voditelji aktivnosti stručne su osobe sa završenim edukacijama i licencama i poštuju se svi propisani normativi o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja. Ove godine veličine grupa određene su protuepidemijskim mjerama, a nabavljena je i sva propisana oprema. Ove godine u Kampu će raditi kineziolozi, učitelji, profesori glazbe, likovnog odgoja, stranih jezika, odgojitelji djece predškolskog uzrasta i drugi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum