POREČ

STARTAO LJETNI KAMP DND-a: Zabava, sport i edukaciju za 300-tinjak djece


Kiši usprkos danas je startao ljetni kamp Zabavna ljetna baza u organizaciji Društva Naša djeca Poreč koji će trajati do 18. kolovoza. Ove je godine u kamp upisano ukupno 301 dijete u dobi od pet do 15 godina, koji će aktivnosti ovog DND-ovog programa pohađati u četiri smjene. Osma je to godina za redom da se Zabavna ljetna baza održava u prostorijama starog remonta (prije toga odvijala se na Gradskom kupalištu), gdje su se danas djeca organizirala po grupama i aktivnostima, budući da nisu mogli ići na plažu na obližnji Pical, saznajemo od koordinatorice kampa Gabrijele Močibob, tajnice DND-a.

No, prognoza za ostatak tjedna je dobra tako da će se moći odvijati sve aktivnosti na moru, kao što su zabavne sportske igre i škola plivanja. Od ostalih aktivnosti djeca, podijeljena u grupe prema uzrastu, imaju kreativne i znanstvene radionice, penjanje na umjetnoj stijeni, hodanje po užetu, streličarenje, potragu za blagom, te zabavne i edukativne igre kroz koje će se baviti sportskim aktivnostima, razvijati svoje vještine i proširivati znanja. Bit će kao i svake godine pregršt izleta, poput vožnje brodom do Zelene lagune, potom uživanja u zabavnom parku Dinopark, akvaparku Istralandia ina Ski liftu, ali i obilazak otoka Sv. Nikola i tamošnjih sadržaja luksuznog Valamar Isabella Resorta.

Voditelji aktivnosti su DND-ovi stručni voditelji i brojni mladi asistenti i asistentice, odrasli volonteri i volonterke koji će pod stručnim nadzorom voditelja djeci prenositi svoja znanja i vještine. Ukupno ima 12 voditelja, tj. po troje u svakoj smjeni kojima pomaže isto toliko asistenata, a to su uglavnom studenti. Pomaže im i petero malih volontera, učenika sedmih i osmih razreda, koji su prijašnjih godina i sami bili polaznici ljetnog kampa, doznajemo od Močibob.

Jedna smjena traje dva tjedna (12 dana) i uključuje sve dane u tjednu osim nedjelje. Dnevni rad kampa započinje u 9 a završava u 15 sati. Dežurstva za prihvat djece su organizirana od 6,45 do 16 sati. U cijenu jedne smjene uključene su sve aktivnosti, topli obrok, škola za neplivače, materijal za radionice, osiguranje i organizacija kampa.

Močibob je istaknula da su im mnogi pomogli pri organizaciji i pripremama za početak kampa, na čemu im je DND posebno zahvalan. Istaknula je i odličnu podršku i suradnju s dugogodišnjim partnerima koji DND-u uvijek izlaze ususret – Valamar Rivieri, Dinoparku, Ski liftu i Istralandiji, a od ove godine i Istarskim supermarketima koji su donirali majice za sve voditelje i volontere u kampu. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater