SEDAMDESETAK MALIŠANA NA OTVORENJU

PODIZANJEM ZASTAVE otvoren ljetni kamp Grada Poreča


Dnevni program u kampu upotpunjuju likovne, plesne, penjačke i žonglerske radionice, s posebno atraktivnim zip-lineom postavljenim upravo za potrebe kampa. Polaznici će se moći uključiti i u glazbenu radionicu, šahovsku, karate, Tae-kwon-do, cheerleaders i Volim Poreč

Podizanjem zastave na Gradskom kupalištu, ovog je ponedjeljka službeno otvoreno 21. izdanje Ljetnog kampa Grada Poreča. Ovaj tradicionalni i najpoznatiji ljetni program za tristotinjak djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, Grad sufinancira od prve godine, a zahvaljujući Ljetnom kampu i njegovim sadržajima, djeca kvalitetno i sigurno provode slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika, te uče nove vještine.

Sedamdesetak mališana u pratnji trenera, pozdravilo je dizanje zastave kampa, a ceremoniju kojom se već tradicionalno obilježava početak rada je u pratnji trenera i djece podignuo gradonačelnik Loris Peršurić. U proteklu 21 godinu generacije Porečanki i Porečana su upravo u ovom kampu naučile plivati i provele neke od najljepših praznika, a roditelji bili mirni na svojim radnim mjestima. Uz bogati program, radionice i izlete, na vama je samo da se zabavite, kazao je Peršurić.

Svaki dan osim nedjelje

A da je to istinita tvrdnja, dovoljno je spomenuti da Poreč, sufinancira smještaj boravka u kampu za djecu svog područja, a u ovaj su program uključeni i mališani iz obitelji u socijalnoj potrebi, za koje boravak u kampu Grad podmiruje u cijelosti. Ovogodišnji kamp obiluje brojnim programima, koje će sigurno razveseliti porečke mališane i njihove roditelje, a program će se održavati i u slučaju lošeg vremena u prostorima Centra za mlade Poreč. Zahvaljujući i dosadašnjoj uspješnoj suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Poreč, osiguran je i svakodnevan prijevoz djece iz prigradskih naselja. Osim smjene koja je upravo počela s radom, održat će se još tri u trajanju od po 14 dana.

Ljetni kamp radi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike od 6.45 do 16.15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako će dijete na početku svake smjene dobiti dvije majice. Podsjetimo, Ljetni kamp Grada Poreča tradicionalno je orijentiran na dječju omiljenu ljetnu aktivnost, boravak u moru. Škola plivanja organizirat će se ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača realizirat će se svakodnevno u grupama od po 12 djece, dok će plivači puno vremena provoditi u igrama vezanim uz more, i to košarku u vodi, vaterpolo, plivanje, kao i kajakarenje.

Organizirani izleti brodom i podmornicom

Dnevni program u kampu upotpunjuju likovne, plesne, penjačke i žonglerske radionice, s posebno atraktivnim zip-lineom postavljenim upravo za potrebe kampa. Polaznici će se moći uključiti i u glazbenu radionicu, šahovsku, karate, Tae-kwon-do, cheerleaders i Volim Poreč. Djeci će biti ponuđene i igre s mnogobrojnim atraktivnim rekvizitima, poput igre bez granica, potraga za blagom, kolo sreće, forza quattro, pikado, nogomet na pijesku, odbojka, stolni tenis, a svaka će smjena imati i organizirane izlete brodom i podmornicom te odlazak u vodeni i adrenalinski park. Kao i svake godine, bit će tu zanimljivih gostiju i edukacija iz porečkih udruga.

Voditelji aktivnosti stručne su osobe sa završenim edukacijama i licencama i poštuju se svi propisani normativi o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja. Ove godine u kampu će raditi kineziolozi i učitelji, profesori glazbe, likovnog odgoja, stranih jezika, odgojitelji djece predškolskog uzrasta i mnogi drugi. (I. GRGAT)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater