SVEČANO OBILJEŽAVANJE

POREČ: Obljetnica poludnevnog boravka za starije osobe

Isolda Civadelić i Anđela Radolović zarezale su slavljeničku tortu

Isolda Civadelić i Anđela Radolović zarezale su slavljeničku tortu


U porečkom Doma za starije i nemoćne osobe svečano je obilježena jedanaesta obljetnica poludnevnog boravka za starije osobe. Ovaj je program u porečkom Domu pokrenut 4. veljače 2008. godine s prva četiri korisnika, a u proteklih jedanaest godina sveukupno 130 najstarijih stanovnika Poreča koristilo je ove usluge.

Na svečanosti se ravnateljica Doma Tihana Mikulčić zahvalila svim djelatnicima, volonterima te svim dugogodišnjim korisnicima i njihovim obiteljima koji su pridonijeli da vrijeme provedeno u poludnevnom boravku protekne u ugodnom druženju, brojnim radionicama i uz kvalitetnu brigu.

- Ovaj program našim sugrađanima omogućava što duži boravak u vlastitom domu, uz osiguranje sve potrebne skrbi, a kad za to dođe vrijeme prelazak na stalni smještaj puno je lakši i bez trauma jer su korisnici dio velike obitelji Doma, rekla je Mikulčić.

U ime gradske uprave i gradonačelnika, pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić istaknula je da Grad od samog početka financijski podržava projekt te da će tako i nastaviti. Svečanosti su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici - Zdravi Grad Poreč Nataša Basanić Ćuš, koja je ujedno i članica Upravnog vijeća doma, a bio je tu i predsjednik Upravnog vijeća Franc Dobrilović te članica Laura Krizmanić. Svečanost je nastavljena prigodnim programom u kome je nastupila pjesniknja Marija Sošić, a uz glazbu grupe Baredinesauri korisnici su i zaplesali. Slavljeničku tortu su zajednički prerezale Isolda Civadelić, korisnica s najdužim stažem u poludnevnom boravku i Anđela Radolović, najstarija korisnica ovog programa.

Inače, poludnevni boravak za starije osobe u sklopu porečkog Doma ima kapacitet za 20 korisnika, a obuhvaća usluge prehrane, opće i medicinske njege, radno-okupacijske aktivnosti i medicinsku rekreaciju te prijevoz korisnika. Tijekom prošle godine program je koristilo 20 korisnika mjesečno. Cijena poludnevnog boravka iznosi 2.500 kuna, a grad Poreč sufinancira polovicu troškova pružanih usluga. (D. ŠIŠOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum