ipresivna sportska infrastruktura

Poreč je vodeći grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za sport ODAVNO PREPOZNATA VAŽNOST ULAGANJA U SPORT

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Snimio M. MIJOŠEK

Poreč je, prema našem velikom istraživanju, najbolji srednji grad po kvaliteti života građana, a prepoznao je i važnost ulaganja u sport za koji je u ovoj godini osigurao 23 milijuna kuna, istaknuli su s portala gradonačelnik.hr

 

Sa šest javnih dvorana, prvom teretanom za osobe s invaliditetom, 130 dječjih i polivalentnih igrališta, brojnim terenima i stazama za razne sportove Poreč je grad sporta. Kako ističu iz gradske uprave, riječ je o gradu koji ima samo dvadesetak tisuća stanovnika. Međutim, sportska infrastruktura im je upravo impresivna.

"S ukupno šest javnih sportskih dvorana i nekoliko privatnih, 130 polivalentnih i dječjih igrališta, atletskom stazom, nogometnim stadionom, rukometnim, košarkaškim i brojnim teniskim terenima, budućom izgradnjom nogometnog kampusa, razvijenom infrastrukturom za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom, prvom teretanom za osobe s invaliditetom u zemlji te projektima koji su posebno prilagođeni njima, ali i općem zdravlju stanovništva, odavno je prepoznao važnost ulaganja u sport", kažu iz Grada.

Istraživanjem specijaliziranog portala gradonačelnik.hr, objavljeno je kako je s 1.418,64 kuna po stanovniku Poreč vodeći grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za sport u ovoj kategoriji, a na visokom je mjestu i po udjelu iz Proračuna po čemu je Poreč u prošloj godini za sport izdvojio 9,5 posto. "Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu zasigurno je jedna od stavki koja utječe na zadovoljstvo građana pa nije začuđujuće da Poreč, koji je prema našem velikom istraživanju najbolji srednji grad po kvaliteti života građana, prepoznao i važnost ulaganja u sport za koji je u ovoj godini osigurao 23 milijuna kuna", poručili su s portala gradonačelnik.hr.

- Veseli nas da je u Poreču registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i sam grad razvijao. Upravo zato, kako bismo održavali sve sportske objekte te, u granicama svojih mogućnosti, podržavali i razvijali sportske klubove, odvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Ipak, entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz godine u godinu. Ova je godina i više nego specifična, sportska događanja bila su na čekanju, kao i brojne druge sportske aktivnosti. Veselimo se povratku u normalu, a ovisno o punjenu proračuna, moći ćemo i dalje planirati, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini