LABIN

POMOĆ UGOSTITELJIMA: Mogućnost besplatnog širenja terasa u vrijeme epidemijske krize

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ako labinski ugostitelji budu zainteresirani gradonačelnik će odluku uputiti do kraja mjeseca svibnja (M. MIJOŠEK)

Ovom pogodnošću omogućilo bi se korištenje veće javne površine za postavljanje terase u odnosnu na uobičajenu veličinu, uz istovremeno zadovoljavanje uvjeta za prostornu i tehničku mogućnost povećanja te ako se time ne ometa sigurnost prometa, mogućnost kretanja osoba s posebnim potrebama i prometovanje hitnih službi

Kako bi se ublažile štetne posljedice pandemije na gospodarstvo Grad Labin priprema još jednu mjeru pomoći poslovnim subjektima koji u novonastalim okolnostima obavljaju ugostiteljsku djelatnost. Pozivaju se ugostitelji na području Grada Labina koji koriste javnu površinu, a zainteresirani su za proširivanje svojih terasa da iskažu interes do 18. svibnja na e-mail donald.blaskovic@labin.hr.

Ovom pogodnošću omogućilo bi se korištenje veće javne površine za postavljanje terase u odnosnu na uobičajenu veličinu, uz istovremeno zadovoljavanje uvjeta za prostornu i tehničku mogućnost povećanja te ako se time ne ometa sigurnost prometa, mogućnost kretanja osoba s posebnim potrebama i prometovanje hitnih službi.

Proširene terase najduže do 30. rujna

Korištenje dodatne javne površine u svrhu postavljanja terase bit će bez naknade. Pravo na povećanje javne površine za postavljanje terase bilo bi na snazi do donošenja odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se ukidaju mjere ograničavanja poslovanja ugostiteljima, a najduže do 30. rujna. Ako labinski ugostitelji iskažu interes za predloženi poticaj, gradonačelnik će takvu odluku uputiti na donošenje Gradskom vijeću Grada Labina već do kraja mjeseca svibnja.

Podsjećamo, u ožujku i travnju Gradsko vijeće Grada Labina donijelo je pakete mjera pomoći usmjerenih prema lokalnom gospodarstvu. Travanjskim su mjerama, poduzetnici oslobođeni plaćanja računa za komunalnu naknadu za mjesec travanj pa do ukidanja mjera zabrane i ograničenja zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom, a najduže do 30. lipnja. Račune od ožujka pa zaključno do kraja godine mogu platiti obročno.

Simbolična zakupnina za poslovne prostore

Zakupnina za poslovne prostore smanjena je na simboličnu jednu kunu. I ta je mjera na snazi do ukidanja mjera zabrane i ograničenja zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom, a najduže do 30. lipnja. Dodajmo da su i dalje na snazi ožujske mjere, a odnose se na obročno, beskamatno plaćanje komunalnog doprinosa temeljeno na izdanim rješenjima komunalnog doprinosa, oslobađanje plaćanja poreza na korištenje javnih površina i poreza na potrošnju te odgoda plaćanja koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of