POST KORONA DOBA

DOČEKALI SMO: PONOVNO NA KAVU U KAFIĆ Glancaju se stolovi, postavljaju terase. U ponedjeljak se OTVARA VEĆINA LOKALA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Ne želim biti pokusni kunić, ne znam kako će to funkcionirati i zato nisam sto posto siguran hoćemo li otvoriti u ponedjeljak, kaže Denis Bimbašić * Zadovoljni smo što otvaramo bistro "Alighieri", iako hranu dostavljamo cijelo vrijeme. Uspjeli smo zadržati svih 40 radnika, veli Nensi Modrušan

Uoči otvaranja ugostiteljskih objekata, pulske ulice i trgovi su živnuli: glancalo se na sve strane, ugostitelji su šmrkovima čistili stolove, a na Danteovom trgu i Giardinima već su postavljene terase na kojima će u ponedjeljak sjediti prvi gosti. Danteov trg krcat je stolovima, gdje su se raširili bistro Alighieri i Old City Bar. No, to ne znači da ih je više, nego su zbog poštivanja epidemiološke mjere razmaka od jednog i pol metra, uz dopuštenje Grada, postavljeni na većoj površini. Ron Biteri iz Old City Bara kaže da je broj stolova jednak kao i prije korone, dakle ima ih 36. Tako je i u Alighieriju, bistrou koji je dostavljao hranu puna dva mjeseca koronakrize, koliko su lokali bili zatvoreni.

- Zadovoljni smo što otvaramo bistro, iako radimo cijelo vrijeme. Uspjeli smo zadržati svih 40 radnika, iako su nam prihodi znatno smanjeni. Iskoristili smo državne potpore za plaće i nadamo se daljnjem popuštanju mjera i turističkoj sezoni. U psihološkom smislu puno znači što je Istra već 20-ak dana corona free zona i to je najvažnije, kaže Nensi Modrušan iz "Alighierija". I Biteri veli da su iskoristili državne potpore zahvaljujući kojima su zadržali radnike, a koronapauzu iskoristili su za uređenje interijera.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater