REKLI SMO - NE MOŽE

Poduzetnik u Žminju otvorio "drive in" šator za kave i pića. Mislio je da je tako doskočio mjerama

| Autor: Ružica KORACA
Drive In u Žminju

Drive In u Žminju


Poduzetnik iz Žminja Antonio Debeljuh otvorio je prvi "drive in" caffe bar u Istri. Napravio je to od svog kafića, doskočivši tako mjerama stožera koje su nalagale da se zatvore svi caffe barovi i diskoteke. Međutim, tek što ga je otvorio, zbog najnovijih mjera morao ga je zatvoriti. Naime, usprkos tome što je njegov "drive in" praktički jednak kao slična usluga u McDonaldsu - riječ je o kafiću, a ne restoranu, pa se mora zatvoriti - koliko god to bilo nelogično.

Inače, ideja je bila odlično prihvaćena i ljudi su u automobilima dolazili po kavu. Debeljuh je bio zadovoljan jer su se sačuvala radna mjesta i rad se nastavio, a sve uvjete je prilagodio novoj metodi rada. Postavio je šator, prilagodio prozor, radilo se prema pravilima.

Drive In u Žminju

Ovako je to izgledalo, dok je radilo

"Kad bi izdavali kave na vratima objekta preko stola kao što rade drugi kolege, kojima je dozvoljen rad jer nisu registrirani kao caffe bar, postoji veća mogućnost zaraze jer se na ulazu stvara gužva. Mi smo tome doskočili na naš "drive in" način i prvi dan lockdowna (subota, op. a.) je prošao odlično. Drugi dan smo dobili poziv iz državnog inspektorata da trebamo zatvoriti jer ne ulazimo u grupu izdavanja hrane i pića", kazao nam je Antonio Debeljuh.

"Konstantno razmišljam koja je razlika između izdavanja hrane i pića i nas, i još uvijek ne shvaćam. Dali smo si truda, neprospavane noći radi realizacije projekta, ledili se prilikom montaže šatora, i ujutro u 6:30 sretno dočekali naše prve goste s maskama u debelim jaknama, ispod grijalice. Ništa to više nije važno, jer smo stopirani", govori očajni Antonio Debeljuh.

Što o svemu misli upitali smo i Željka Plavčića, načelnika Općine Žminj:

"To je presedan svih presedana. Nije u redu, niti jednako prema svima, niti svi imaju isti tretman. U bilo kojem restoranu možete dobiti kavu "to go", dok je ova ideja opstruirana. Razočaran sam", kazao je Plavčić. Pokušat će pomoći time da kontaktira stožer, te da se vidi može li se napraviti eventualna iznimka. Također smatra da je ovo očiti primjer nejednakog tretmana djelatnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum