U SUBOTU 28. RUJNA U NOVIGRADU

Početak jeseni obilježit će Wine&Walk by the sea

| Autor: S. ZRINIĆ TERLEVIĆ

Atraktivna ponuda istarskih vina, duga šetnja uz more i ukusni zalogaji obilježit će i treće izdanje manifestacije Wine&Walk by the sea koja će se u subotu 28. rujna održati u Novigradu. Početkom jeseni ljubitelji vina i dobre hrane uživat će na 10 kilometara dugoj šetnji kroz Novigrad i okolicu sa čašom u ruci.

- Vrhunska ponuda istarskih vina i autohtonih gastronomskih delicija, jedinstvena šetnja kroz starogradsku jezgru Novigrada, uz more, maslinike i vinograde te uvijek odlična atmosfera, glavni su sastojci 'Wine & Walka by the sea'. Ovaj vinski pohod svake godine privlači sve više posjetitelja te nas to motivira da iz godine u godinu sve više napora ulažemo u dodatne sadržaje kako bismo nadmašili očekivanja. Vjerujem da ćemo i ove godine iznenaditi sve posjetitelje, izjavila je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Početak programa predviđen je u jutarnjim satima s novigradske rive Porporele gdje će se sudionici prijavljivati. Svi će dobiti degustacijsku čašu i bonove, mapu staze te sve upute koje će im pomoći na vinskoj stazi. Pustolovina započinje šetnjom rivom i starom lučicom Mandrač, u samoj povijesnoj jezgri grada gdje sudionike očekuje prva točka. Nakon degustacije, šetači će nastaviti stazom koja prolazi dijelom uz morsku obalu, a zatim ulazi u zaleđe Novigrada kroz vinograde i maslinike. Sudionike na putu očekuje ukupno sedam točaka gdje će moći uživati u eno-gastro ponudi sjeverozapadne Istre, upoznati vinare i poznate chefove te doživjeti brojna iznenađenja. Svoju ponudu predstavit će vinarije Pervino, Moreno Ivančić, Stancija Fava, Demark, Leonardo Palčić, Ghira i Novacco, dok će ukusna istarska jela od ribe i mesa pripremiti Plegius catering, restoran Navigare, Konobe Nino, restoran Half 8, taverna Sergio i restoran Kod Marice, dok će se za slatki zalogaj pobrinuti pekara Ošo.

Povratkom u Novigrad, u samoj starogradskoj jezgri, sudionike očekuje nastavak slavlja uz izvrsnu glazbu i nastup Goran Griff Banda, ukusne zalogaje i lokalno vino te sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater