Spreman projekt za LegendKuću

PIĆAN: Izgradit će se kulturni centar legenda, mitova i priča

| Autor: Branko BIOČIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Do 30. rujna otvoren je natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu", za koji Općina Pićan ima spreman projekt izgradnje i opremanja LegendKuće - kulturnog centra legendi, mitova i priča Istre. Radi se o rekonstrukciji ruševine koja se nalazi u starogradskoj jezgri, na vidikovcu Sv. Helene, za što je ishođena građevinska dozvola 2019. godine.

Svrha projekta je očuvanje bogatog tradicijskog bajoslovlja, tradicija pripovijedanja bajki, mitova i legendi, u multimedijalnom centru uz primjenu suvremenih tehnologija. Konkretno, na prizemlju zgrade uredila bi se velika dvorana za projekcije i predavanja, a na katu bi se nalazila interaktivna izložba sa zabavnim i edukativnim sadržajima. Projektom bi se, nakon realizacije, stvorila dva nova radna mjesta: za čistačicu i voditelja kulturnog centra, oboje na pola radnog vremena. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3,86 milijuna kuna s PDV-om što uključuje građenje, opremanje i opće troškove. Intenzitet potpore iznosi 80 posto, što znači da bi u tom slučaju sredstva Općine Pićan potrebna za realizaciju projekta iznosila 772,5 tisuća kuna. Početak realizacije projekta predviđen je u 2023. godini, a planira se potpuno realizirati u roku od 23 mjeseca od izdavanja Odluke o financiranju, odnosno do 2025. godine.

Odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine Pićan za projekt "Rekonstrukcija i opremanje građevine javne i društvene namjene LegendKuća, kulturni centar legendi, mitova i priča" usvojena je na posljednjoj sjednici općinskog vijeća sa sedam glasova "za", jednim glasom protiv i jednim suzdržanim.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum