PAZI(N) DJECA

Pazinski vrtić radit će i poslijepodne, a uvode se i dodatni programi BESPLATNI ZA RODITELJE

| Autor: Glas Istre
ISTRA - vrticxx, Pazin, Vrticxxka skupina Zujalice

ISTRA - vrticxx, Pazin, Vrticxxka skupina Zujalice


S ciljem uvažavanja potreba obitelji s djecom rane i predškolske dobi, Dječjem vrtiću „Olga Ban“ Pazin odobrena su EU sredstva za projekt naziva „PAZI(N)djeca“. Krajem 2020. godine proveden je anketni upitnik temeljem kojeg je iskazan interes roditelja za uključivanjem djece u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja tako da se radno vrijeme dječjih vrtića prilagodi radnom vremenu roditelja. Valja napomenuti kako će se poštivati državni pedagoški standard te djeca neće boraviti u vrtiću dulje od 10 sati.

Na tom tragu, ustanovi Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin dodijeljena su EU sredstava ukupne vrijednosti 625.647 kune, dok iznos EU potpore iznosi 100 posto. Projektom će se osigurati besplatna usluga produljenog radnog vremena vrtića,   besplatni sportski program čime će se osigurati i nova zaposlenja.

S ciljem uvažavanja potreba roditelja za produljenim radom matičnog vrtića kako bi roditelji lakše uskladili poslovne i obiteljske obaveze, oformit će se tri dodatne skupine za jasličku i vrtićku djecu kojima će biti pružena usluga produljenog boravka. U sklopu produljenog boravka, provodit će se posebni sportski program koji za svrhu ima razvoj navika redovitog vježbanja i usvajanja zdravog načina života od predškolske dobi. Dio sredstava planira se utrošiti i na nabavu opreme za kvalitetnu provedbu samog sportskog programa.

Program je besplatan čime se osigurava jednak pristup te povećana kvaliteta ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja neovisno o socioekonomskom statusu obitelji.

Usluga produljenog radnog vremena vrtića bit će dostupna od 1. veljače 2022. godine, a odvijat će se od ponedjeljka do petka, od 15,30 do 18,30 sati. Za provedbu projekta angažiran je veći broj djelatnika – tri odgojitelja, voditelj sportskog programa, spremačica i kuharica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini