OBIJEST ILI OSVETA (2)

KATRANOM PO FASADI I BAZENU: Kuća u pulskoj Ulici Olge Ban na meti vandala i lopova

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Snimio Danilo Memedović

Snimio Danilo Memedović


Na samom kraju Ulice Olge Ban, na kuću u izgradnji, bačen je prije nekoliko dana, najvjerojatnije katran. Na mjestu događaja vidljive su veće mrlje na bočnoj fasadi, kao i na fasadi stražnje strane kuće, a vandali nisu poštedjeli ni bazen, koji se nalazi iza kuće. Kako neslužbeno saznajemo od radnika na terenu, sve je snimila nadzorna kamera, a snimke su izuzete od strane policije. To nam je i potvrdila glasnogovornica PU Istarske Suzana Sokač, koja je rekla da je kriminalistička istraga u tijeku i da se utvrđuje, do sada, nepoznati identitet počinitelja.

Ova je kuća, kako saznajemo od samih radnika, ne jednom bila meta provalnika i krađa, a jedna od tih krađa dogodila se i dva dana prije ovog vandalskog čina. I tada su kamere snimile aktere.

Radnici nam navode i kako su prilično učestale provale rezultirale krađama i štetom; krao se alat, ali i ostale stvari, a za vlasnika kažu samo kako je riječ o poznatoj osobi iz Slovenije, koja dolazi iz svijeta košarke.

Šteta će se moći sanirati isključivo novom fasadom, što je veliki trošak za vlasnika, koji je štetu i vidio, rečeno nam je. Nismo uspjeli saznati je li objekt osiguran od ovakve štete, a prevenirati ovakve događaje odvraćanjem, pomoću video nadzora, čini se, u potpunosti i ne uspijeva uvijek.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini