IZVANREDNA SJEDNICA

Pazinski vijećnici donijeli MJERE POMOĆI GOSPODARSTVU U IZVANREDNIM OKOLNOSTIMA

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Zatvoren prolaz "Pasaj" s prodavaonicama (M. RIMANIĆ)

Zatvoren prolaz "Pasaj" s prodavaonicama (M. RIMANIĆ)


Nadam se da će ove naše današnje odluke biti od pomoći poslovnim subjektima u našem gradu pogođenim ovom teškom situacijom. Ovim smo još jednom pokazali zajedništvo i razumijevanje za situaciju koja nas je zadesila, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Sloković

Vijeće grada Pazina u izvanrednim je okolnostima održalo izvanrednu elektroničku sjednicu na kojoj je prihvaćeno više odluka kojima se nastoji pomoći građanima i poslovnim subjektima da što bezbolnije prebrode pandemiju. Sjednica je održana tako da su svi vijećnici elektroničkom poštom primili prijedloge odluka, a potom se o njima očitovali. Prema izvješću predsjednika Gradskog vijeća Davora Slokovića glasovanju je pristupilo 14 vijećnika, a jedan je bio opravdano odsutan osim jedne svi su prijedlozi odluka prihvaćeni jednoglasno.

- Nadam se da će ove naše današnje odluke biti od pomoći poslovnim subjektima u našem gradu pogođenim ovom teškom situacijom. Ovim smo još jednom pokazali zajedništvo i razumijevanje za situaciju koja nas je zadesila, poručio je Sloković.

Donesena je odluka kojom Gradsko vijeće može odrediti da se dio naplaćenih sredstava komunalne naknade koristi i za namjene različite od uobičajenih. Na isti je način izmijenjena i odluka o komunalnom doprinosu. Izmijenjena je odluka o davanju poslovnog prostora u zakup pa sad gradonačelnik može svojim zaključkom utvrditi posebne mjere, vrijeme na koje se iste odnose kao i način njihove provedbe, u odnosu na obvezu plaćanja zakupnine. Odlukom o odgodi dospijeća plaćanja komunalne naknade utvrđene su mjere koje se odnose na obveznike plaćanja komunalne naknade.

Zbog novih okolnosti poduzetnicima koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada odgađa se plaćanje komunalne naknade do 30. lipnja. Obveznici plaćanja komunalnog doprinosa do normalizacije poslovanja i obustave svih mjera zabrane, odobrava se obročno, beskamatno plaćanje komunalnog doprinosa na rok do najviše šest mjeseci. Oslobađanje od plaćanja poreza na korištenje javnih površina odnosi se na period od 1. ožujka do obustave svih mjera zabrane. Za podmirene obveze za mjesec ožujak neće se vršiti povrat sredstava, već će se izvršiti prijeboj s budućim davanjima za razdoblje nakon ukidanja mjera. Za sve obveznike poreza na potrošnju koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost na području Grada odgađa se rok dospijeća plaćanja porezne obveze poreza na potrošnju za tri mjeseca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini