prijem

PAZIN: Filip Matijašić brončani na SP-u u boćanju

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić priredio je prijem za mladog pazinskog boćara Filipa Matijašića koji je u paru s Lovrom Šipekom iz Svetog Jakova - Jadranovo na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Alessiju osvojio brončanu medalju. Krulčić je Matijašiću i njegovom treneru Valteru Ivančiću čestitao na postignutom rezultatu i još jednom uspjehu pazinskog boćanja.

Filip Matijašić svojim primjerom najbolje pokazuje kakvi se rezultati mogu postići ozbiljnim i požrtvovnim radom, uz stručnu pomoć kvalitetnog trener kao što je Ivančić, rekao je Krulčić, vjerujući kako će Matijašić svojim primjerom potaći i druge mlade ljude s Pazinštine da se počnu baviti sportom. Matijašiću je ovo druga medalja sa svjetskih prvenstava. Naime, lani je na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojio srebrnu medalju. Zahvaljujući iskustvu iz Kine na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alessiju nastupio je, kaže, bez nervoze, bez pritiska, što nije bio slučaj s kolegama koji su prvi put nastupili na Svjetskom prvenstvu. No, i osvajanje trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu veliki je uspjeh, rekao je Matijašić uputivši zahvale treneru Ivančiću i cijelom Boćarskom klubu "Pazin" koji ga podržava i omogućuje mu napredovanje u boćarskom sportu i postizanju ovakvih rezultata.

Predsjednik BK "Pazin", Lucijan Ujčić, uzvratio je zahvalama Matijašiću, posebno njegovim roditeljima koji ga podržavaju i trenerima koji mu pomažu u radu, a o njihovom zajedničkom kvalitetnom radu najbolje govore ovakvi uspjesi i rezultati. Zahvaljujući ovakvim igračima, ali i svima koji doprinose ovakvim rezultatima Pazin je u vrhu svjetskog boćanja. Filipov trener Valter Ivančić, također svjetski prvak, dodao je kako je Pazin grad boćanja, a ovakvi rezultati to najbolje potvrđuju. Zahvaljujući ovakvim talentiranim igračima to će i ostati, naglašava Ivančić, dodajući kako tomu doprinose sve generacije igrača od najmlađih uzrasta koje trenira Robert Sergo, pa do seniorske ekipe koja se natječe u Prvoj Hrvatskoj boćarskoj ligi. Čestitkama Filipu Matijašiću pridružili su se Davor Sloković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pazina, i Vinko Stihović, predsjednik Odbora za društvene djelatnosti Grada Pazina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater