CEROVLJE

Načelnik Općine Emil Daus primio svjetskog srebrnog boćara Filipa Matijašića


 Načelnik Općine Cereovlje Emil Daus primio je sumještanina Filipa Matijašića koji je na Svjetskom boćarskom prvenstvu u kineskom Jiaxingu osvojio srebrnu medalju.

- Ponosni smo i čast nam je da je stanovnik općine Cerovlje svjetski viceprvak u boćanju u juniorskoj kategoriji, rekao je Daus upućujući čestitke Matijašiću. Ovime se, dodao je, nastavlja tradicija boćanja u Cerovlju iz kojeg su ponikli mnogi uspješni boćari, a među njima i Aleksandar Anzur koji je dao veliki doprinos modernom boćaju u Hrvatskoj.

 Svjetski rezultati u skromnim uvjetima

 Uz to, Matijašićev uspjeh svjedoči kako se ustrajnim radom i upornošću i u skromnim uvjetima mogu ostvariti svjetski rezultati.

- Ne treba u ovomu zanemariti ni Filipovu obitelj koje ga podupire u svemu štio radi, ali ni trenera Valtera Ivančića s kojim je Filip radio, rekao je Daus, dodajući kako njegovi rezultati mogu biti poticaj i motivacija i dugim mladim ljudima da krenu njegovim stopama i da ustraju u onomu što vole i žele.

Zahvalivši načelniku Dausu na čestitkama i kompletu profesionalnih boća koje je od njega dobio na dar, Matijašić je nakon svega izuzetno zadovoljan, jer, kako kaže nije očekivao ovakav uspjeh. Svatko tko se natječe želi pobijediti i na ovako velikom natjecanju želi osvojiti medalju, a kada se to ostvari to je kao ispunjenje sna, kaže mladi srebrni Cerovljan pun dojmova s velikog natjecanja. Igara je bila dobra, pripovijeda, ali uvjeti su bili dosta teški jer se igralo na boćalištu s glatkom podlogom, koja brža od one kojom su pokrivena naša boćališta. Uz to završnice su se igrale vani, na otvorenom i na temperaturi od 10 stupnjeva Celzijusa, što je dosta hladno. Međutim, to ga nije sputavalo da s Lukom Gašparom iz Ploča s koji je igrao u paru osvoji svjetsko juniorsko srebro uzrasta igrača do 18 godina.

 Slijede pripreme za juniorsko prvenstvo

 Prvu su utakmicu na prvenstvu Matijašić i Gašpar odigrali s parom iz Perua, kojeg su glatko pobijedili, a zatim su se ogledali s Tunisom od kojeg su izgubili. U njihovoj je skupini bio i Maroko, a nakon prolaska skupine mladi hrvatski reprezentativci izvukli su Slovence. Nakon što su ih savladali ogledali su s parom iz Srbije i na koncu ušli u finale u kojem su ih dočekali Talijani.

- Cijela je utakmica bila izjednačena, ali Talijani su u zadnjem bacanju izbili balin i osvojili zlato, kaže Matrijašić, prepun utisaka s natjecanja na kojem je, nastavlja, sve bilo odlično organizirano.

Filip Matijašić, učenik trećeg razreda Opće gimnazije Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu, igra za boćarske klubove "Pazin" i "Vrh", a što će raditi nakon završetka gimnazije još nije odlučio. Što se boćanja tiče sada je posvećen ligaškom natjecanju, a u lipnju iduće godine, kako stvari sada stoje, počet će s priprema za juniorsku reprezentaciju Hrvatske koju vodi trener Čedo Vukelić. (M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater