VREMENSKA PROGNOZA

STIGAO PRVI SNIJEG: Utjecaj visinske ciklone osjeća se u cijeloj regiji, u Istri je najsunčanije

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Begovo Razdolje (Foto: Bojan Franciskovic/Facebook)

Begovo Razdolje (Foto: Bojan Franciskovic/Facebook)


Utjecaj visinske ciklone jutros se osjeća u cijeloj regiji, a pritom je najsunčanije u Istri. U sjeveroistočnoj struji pritječe nam vrlo hladan kontinentalan zrak, dok u višim slojevima atmosfere stiže vlažan zrak s jugozapada, piše Istramet.

U takvoj situaciji u Gorskom kotaru i Lici počinju se javljati oborine koje će sukladno najavama intenzivnije biti u drugom dijelu dana te naročito u noći na ponedjeljak.

Prema pisanju Facebook stranice Mrkopalj, u Begovom Razdolju već je počeo snijeg uz stvaranje pokrivača.

Jučer je konkretnog snijega bilo u planinama Bosne i Hercegovine, a on će nastaviti povremeno padati i iduća dva dana.

Trodnevna Istrametova prognoza za Istru i Kvarner:

NEDJELJA - Pretežno oblačno vrijeme, u Gorskom kotaru uz povremene oborine na granici kiše i snijega, dok će u najvišim predjelima padati snijeg, naročito poslijepodne i navečer. Puhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka od 3 do 9 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 15 °C.

PONEDJELJAK - Pretežno oblačno vrijeme. U Gorskom kotaru padat će susnježica i snijeg, u višim predjelima uz stvaranje pokrivača, naročito prijepodne. Puhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima uz mogućnost olujnih udara. Bura će poslijepodne malo oslabjeti. Jutarnje temperature zraka od 5 do 9 °C, dnevne vrijednosti između 10 i 14 °C.

UTORAK - Pretežno oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja. Puhat će slaba do umjerena, na Kvarneru ponegdje jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 6 do 10 °C, dnevne vrijednosti između 15 i 18 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater