PAZIN

OSNOVAN ŽUPANIJSKI SAVEZ TAJLANDSKOG BOKSA: Za predsjednika izabran Ivan Rudan

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Osnovan Savez tajlandskog boksa Istarske županije

Osnovan Savez tajlandskog boksa Istarske županije


Utemeljen je Savez tajlandskog boksa Istarske županije, kao prvo županijsko udruženje ovog sporta u Hrvatskoj, a čine ga sportski klubovi iz više istarskih gradova.

Za predsjednika Saveza izabran je Ivan Rudan iz Pule, svojedobno svjetski prvak u tajlandskom boksu, koji je unazad dvije godine izabran i za izbornika hrvatske reprezentacije za tajlandski boks. Za potpredsjednike županijskog Saveza su izabrani Senad Ramakić i Dražen Matić, za tajnika Dejan Badanjak, a likvidatora Denis Vojniković.

Nakon skore registracije županijskog saveza na razini državnog saveza tajlandskog boksa, koji je pak član krovne svjetske organizacije IFMA-e, pokrenut će se natjecateljska županijska liga u tajlandskom boksu što je i glavni cilj ovog udruživanja. Naime, u ambicioznoj istarskoj organizaciji žele omogućiti svojim borcima veći broj godišnjih nastupa na nižoj razini kako bi prikupili potrebno iskustvo za višu natjecateljsku razinu i organizirati potrebnu klupsku infrastrukturu za najveća svjetska natjecanja.

Naime, tajlandski boks je od strane Međunarodnog olimpijskog odbora prepoznat kao olimpijski sport te se očekuje odobrenje da postane natjecateljski sport na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu. Ujedno u županijskom Savezu žele primjerom potaknuti i ostale sportske klubove tajlandskog boksa u ostalim županijama da se udruže te osnuju svoje županijske lige.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum