Agrolaguna se s prestižnog natjecanja World Cheese Awards u norveškom Bergenu vratila s čak šest medalja za četiri vrste sira. Ovčji sir porečkog proizvođača osvojio je zlatno i brončano odličje, kravlji sir dvije bronce, Gran Istriano zlato te miješani sir broncu, i to u konkurenciji čak 3.500 sireva s čak šest kontinenata. Rekordan broj izložaka na međunarodnom natjecanju s tradicijom od tri desetljeća ocjenjivalo je 230 stručnjaka iz 29 zemalja. Uz tehničke karakteristike, posebna pozornost bila je na okusu.
- Izuzetno smo ponosni. Ovo je priznanje za sve uključene u proizvodni proces i dokaz da se naporan rad uvijek na kraju isplati. Kontinuiranim ulaganjima i učenjem nastavljamo i dalje razvijati sve naše proizvode, a sigurni smo da će ovakve nagrade prepoznati i naši kupci, istaknuo je Krunoslav Salaj, tehnolog u sirani Špin. Na Stanciji Špin kraj Tara, s tisućljetnom tradicijom uzgoja ovaca, sirevi se proizvode na tradicionalan način, mlijeku se ne oduzima masnoća i ne dodaju aditivi, poručuju iz sirane. (D. P.)