FAŽANA

Opomene HEP-a unose nemir u penzionerski dom: PRIJETE ISKLJUČENJEM I OVRHOM, A SLUŠALICU NE DIŽU

(Z. STRAHINJA)

(Z. STRAHINJA)


Brojilo očitava HEP Pula, opomene ispisuje HEP Rijeka, šalje ih HEP Osijek, a žaliti se mogu samo na broj HEP-a u Zagrebu gdje nitko ne odgovara na pozive, priča nam fažanski penzioner koji je isti dan primio dvije identične opomene za račun koji je platio u siječnju

Da netko dobije opomenu Elektroprivrede "pred isključenje" iako je račun podmirio, više i nije neka priča. Ali kada u jednom danu dobije dvije iste opomene za isti račun, to već privlači pažnju. A uz to, sustav ga onemogućava da se ikome od nadležnih obrati i razriješi svoj slučaj.

Dug od 537,28 kuna

Upravo to dogodilo se stanovniku Fažane. Umirovljenik, prosječni hrvatski redovni platiša, ovog je tjedna ostao u čudu kad su mu uručene dvije koverte HEP-a - prva je opomena pod prijetnjom "obustave isporuke električne energije i/ili pokretanjem ovršnog postupka" zbog duga od 537,28 kuna, a druga je opomena pod prijetnjom "obustave isporuke električne energije i/ili pokretanjem ovršnog postupka" zbog duga od 537,28 kuna! Dakle, sve isto, dva šoka za istu stvar.

- Taj sam račun od 537,28 kuna platio 15. siječnja, kaže Fažanac i to potvrđuje potvrdom. Opomene su napisane 20. veljače i u njima piše "Ukoliko ste podmirili navedene obveze, molimo Vas da zanemarite ovu opomenu".

- Ma kako da zanemarim? Ja sam to platio i prije nego su poslali opomenu i sada ne znam što da radim. Sav sam se iznervirao, da li će nam isključiti struju ili će nas ovršiti? A nemam se kome obratiti, samo da s nekime razjasnim o čemu se radi. Išao sam u Elektroistru u Pulu, tamo mi kažu da nisu nadležni. Zvao sam broj u Rijeku od kud je opomena i tamo kažu da nisu nadležni. Zovem besplatni broj što je na računu, valjda u Zagrebu, nitko se ne javlja, kaže da nema slobodnih operatera. I zovem ih tako cijeli dan jučer i danas, žali se fažanski umirovljenik koji zbog "neriješenog" računa ne spava mirno. "Kao da svojih problema sa zdravljem nemamo dovoljno, nego još i ovo…", kaže. (Z. STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum