ŽMINJ

Općina poziva mještane da se uključe u proces PLANIRANJA PRORAČUNA ZA 2019. GODINU


I ove godine Općina Žminj nastavlja s dobrom praksom participativnog planiranja alokacije proračunskih sredstava uz pomoć svojih mještana koji sudjeluju u procesu planiranja i kreiranja općinskog proračuna.

Drugu godinu zaredom Općina Žminj omogućava svojim  mještanima da zajedno s predstavničkim i izvršnim tijelom participiraju u planiranju proračuna za naredno proračunsko razdoblje. Svim stanovnicima Općine Žminj na raspolaganju je, na stranicama Općine Žminj, WEB obrazac kojeg mještani mogu popuniti i predati online iz udobnosti svog doma, bez nepotrebnog trošenja papira. Pomoću tri klika i uz malo volje, svi mještani mogu sugerirati realne potrebe, ali i želje kao i dobre primjere kvalitetne alokacije proračunskih sredstava. Od malih komunalnih zahvata do prijedloga značajnih kapitalnih projekata, mještanima je na raspolaganju šesnaest kategorija u kojima mogu predložiti zahvate.

Želja nam je i cilj ovakvoga pristupa procesu planiranja proračuna za jednogodišnje razdoblje aktivno involvirati stanovništvo Općine Žminj te pravovremeno i pravilno alocirati proračunska sredstva sanirajući realne probleme, te prioritetne potrebe naših stanovnika. Prošle godine odaziv je bio
iznenađujuće velik te je većina predloženog odrađena i uvrštena u proračun.

Isti i veći odaziv očekujemo i ove godine, te molim mještane da se aktivno uključe i predlože realne i ostvarive projekte značajne za zajednicu. Želimo da naši mještani budu uključeni u sve procese aktivnog planiranja i realizacije, a proračun je temeljni dokument koji možemo planirati i osiguravati sredstva za redovito, kvalitetno i transparentno funkcioniranje općine i alociranje javnih sredstava. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum