VEČERAS

OPĆINA LIŽNJAN DONOSI IZMJENE URBANISTIČKIH PLANOVA: Umjesto planiranog hotela, gradit će se stanovi

Načelnik općine Marko Ravnić pojašnjava da je riječ o području unutar građevinskog dijela naselja Ližnjan oko kojeg su već izgrađene obiteljske kuće te da se na zahtjev vlasnika predmetne nekretnine predlaže prenamjena u stambenu namjenu umjesto hotela

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Ližnjan (Arhiva)

Ližnjan (Arhiva)


Za večeras u 20 sati zakazana je sjednica ližnjanskog Općinskog vijeća kada će vijećnici odlučivati o donošenju nekoliko odluka vezanih za urbanističke planove. Na dnevnom redu su tako odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Proizvodne zone Stancija Campi, uvala Kuje i naselja Ližnjan. O čemu se radi pojašnjenje smo dobili od načelnika Marka Ravnića.

Zainteresirani investitori

Objašnjavajući nužnost donošenja odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Proizvodne zone Stancija Campi, načelnik Marko Ravnić odgovorio nam je kako vjeruje da će se izradom ovog UPU-a učiniti značajni koraci pri realizaciji toliko važnih ulaganja u zonu proizvodne namjene koje će biti značajna ne samo za njihovu općinu, nego i cijelu županiju. Da već postoje brojni zainteresirani investitori načelnik potvrđuje riječima kako su im dostavljena pisma namjere za ulaganja u predmetnu zonu.

- Riječ je o vrlo atraktivnoj zoni proizvodne namjene koja se nalazi na samom rubu općine Ližnjan te je vrlo dobro povezana s Istarskim ipsilonom, a nalazi se u neposrednoj blizini Zračne luke Pula. Zemljište je u pretežnom vlasništvu Republike Hrvatske, odgovara nam načelnik.

Greške u UPU marine Kuje

Vijećnicima se također predlaže donošenje izmjena UPU-a naselja Ližnjan. Ravnić pojašnjava nam da je riječ o području unutar građevinskog dijela naselja Ližnjan oko kojeg su već izgrađene obiteljske kuće.

- Na zahtjev vlasnika predmetne nekretnine predlaže se prenamjena u stambenu namjenu zone gdje je planiran hotel, ističe načelnik.

Točkom 5. mijenja se i UPU marine Kuje. Ravnić veli da se to odnosi na donošenje ispravka predmetne odluke koja je već prethodno izglasana.

- Ispravak se donosi radi kasnije utvrđenih nomotehničkih grešaka pri samoj numeraciji članaka odluke. Budući da su prilikom objave navedene odluke utvrđene tehničke pogreške u numeraciji i označavanju članaka, ovim se aktom daje ispravak te odluke, zaključuje ližnjanski načelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum