PRESUDA VISOKOG UPRAVNOG SUDA

Prije tri godine dobio otkaz pa se žalio OPĆINA LIŽNJAN bivšem službeniku mora platiti 700 TISUĆA KUNA zaostalih plaća, doprinosa i kamata

Milivoj MIJOŠEK

Općina Ližnjan mora otpuštenog službenika vratiti na posao te mu isplatiti i sve troškove, odnosno neisplaćene plaće, doprinose na plaću, kamate i dodatke koji proizlaze iz kolektivnog ugovora za period u kojem nije radio

Službenik Općine Ližnjan koji je unatrag tri godine dobio otkaz, a koji se potom i žalio na tu odluku, ovih dana može biti zadovoljan. Bude li sve teklo onako kako je presuđeno, bit će mu isplaćeno 700 tisuća kuna, a, po svemu sudeći, bit će vraćen i na posao.

Naime, presudom Visokog upravnog suda ovih je dana potvrđena zapravo presuda Upravnog suda u Rijeci kojim je poništeno rješenje bivše načelnice Općine Ližnjan Maje Cvek datirano od 11. rujna 2015. godine o, dakle, otkazu ugovora o radu, a istovremeno tom je presudom potvrđena i odluka o obustavi upravnog postupka u kojem je doneseno navedeno rješenje.

Kako je pojašnjeno, budući da se poništavanjem rješenja istovremeno poništavaju i sve pravne posljedice tog rješenja, Općina Ližnjan će morati uspostaviti stanje kakvo je bilo prije donošenja rješenja. Što to zapravo znači? Posljedica je da Općina Ližnjan sad mora otpuštenog službenika vratiti na posao te mu isplatiti i sve troškove, odnosno isplatiti sve neisplaćene plaće, doprinose na plaću, naravno kamate i sve dodatke koji proizlaze iz kolektivnog ugovora za period u kojem nije radio.

Aktualni načelnik Marko Ravnić nije želio komentirati cijeli ovaj slučaj, pa niti gotovu sudsku presudu... (P. SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom