POTPISAN SPORAZUM

Odnos prema umirovljenicima - mjerilo razvoja zajednice: Istarska stranka umirovljenika podržala Valtera Flega za europski parlament

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

"Istarska stranka umirovljenika na predstojećim će izborima za Europski parlament podržati Valtera Flega, kandidata IDS-a, ujedno i nositelja liste naše Amsterdamske koalicije", kazao je jučer u Puli prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji s IDS-om predsjednik ISU-a Zdenko Pliško. Sporazum je potpisao s predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem koji je kazao kako je odnos prema umirovljenicima jedno od najvažnijih mjerila razvoja zajednice.

"Ja se usudim reći, na temelju našeg dosadašnjeg rada, da IDS iznimno cijeni, sluša i uvažava sve istarske umirovljenike. Briga za naše starije i nemoćne oduvijek je bila jedan od prioriteta IDS-a", kazao je Miletić.

Nadovezao se nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego, rekavši kako u Istarskoj županiji postoje konkretni rezultati koji dokazuju vidljivo podizanje kvalitete života umirovljenika, ali i planova za budućnost, u kojima se u realizaciji računa na pomoć iz EU fondova. Županija i gradovi, kazao je Flego, i dosad su ulagali u objekte namijenjene umirovljenicima, pa je istaknuo Dom za starije osobe Alfredo Štiglić, zgradu Depandanse Doma, Gerontološki centar Vila Trapp, Dom za starije osobe Domenico Pergolis u Rovinju, Dom za starije osobe u Raši, te Dom za starije osobe u Novigradu. Pristup europskim fondovima, kazao je, jamstvo je ne samo da će se ta izdvajanja nastaviti, već i da će ona u budućnosti biti još i veća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter