Mandat četiri godine

Odluka o odabiru direktora idući tjedan ZA MJESTO ŠEFA PULSKOG VODOVODA STIGLE DVIJE PRIJAVE

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Rok za predaju natječajne dokumentacije istekao je 14. srpnja, a Skupština Društva imenuje direktora na mandat u trajanju od četiri godine. Na natječaj se javio i aktualni direktor Dean Starčić koji je na čelu Vodovoda od 2012. godine

 

Idući tjedan Skupština Društva Vodovod Pula donijet će odluku o odabiru novog direktora. Dosadašnjem direktoru Deanu Starčiću četverogodišnji mandat ističe 1. kolovoza, no on se ponovno javio na javni natječaj koji je objavljen 6. srpnja. Novi ili možda stari direktor, mora imati završenu VSS, VII stupanj stručne spreme ili specijalistički diplomski stručni studij ili pak diplomski sveučilišni studij.

Uvjet je i najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim mjestima. Direktor ili direktorica iznimno mogu imati i VŠS, VI stupanj stručne spreme ili preddiplomski sveučilišni studij te najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima. Moglo bi se reći da direktor Vodovoda i nije tako atraktivna pozicija, budući da su se na natječaj javila samo dva kandidata. Inače, rok za predaju natječajne dokumentacije istekao je 14. srpnja, a kako nam je potvrdio predsjednik Nadzornog odbora Vodovoda Ivan Glušac, ime novog direktora bit će poznato idućeg tjedna. Skupština Društva imenuje direktora na mandat u trajanju od četiri godine.

Diplomirani inženjer elektrotehnike Dean Starčić na čelo Vodovoda došao je 2012. godine kada je zamijenio Darka Višnjića koji je s direktorske pozicije u Vodovodu "prebačen" u Rijeku gdje je napredovao kao čelnik Hrvatskih voda za područje Sjevernog Jadrana. Višnjić je nakon toga, kao stručnjak za okoliš i zbrinjavanje otpada, doveden u Pulu na mjesto direktora Županijskog centra za zbrinjavanje otpada Kaštijun gdje danas radi kao savjetnik Uprave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum