POZITIVNO POSLOVANJE

Odlične vijesti iz rovinjskog giganta: UPRAVA ADRISA NEĆE OTPUŠTATI ZAPOSLENIKE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Uz doniranih tri milijuna kuna Zaklade Adris za nabavu respiratora za bolnice u Rijeci i Puli, Uprava Adrisa odlučila je donirati i dva milijuna kuna za obnovu kulturnih spomenika oštećenih u nedavnom potresu u Zagrebu

Kako bi prevladali težinu situacije izazvane pandemijom koronavirusa, tako je Uprava Adris grupe, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela niz odluka koje će utjecati na poslovanje povezanih društava, ponajprije na njihovu likvidnost i profitabilnost, te dugoročnu održivost tvrtke u novonastalim okolnostima.

- Uz ostalo, i bez obzira na okolnosti u nas i svijetu, odnosno na težinu gospodarskih i socijalnih prilika, Uprava Adrisa odlučila je da neće biti otpuštanja zaposlenika.

Iznimni poslovni rezultati

Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima, doznajemo iz Adrisa, čiji menadžment tvrtke u sljedeća tri plus tri mjeseca smanjuje svoja primanja za 30 posto.  

- Svjesni okolnosti i nepoznanica u vezi trajanja krize, i bez obzira na iznimno dobre poslovne rezultate ostvarene u 2019. godini, snagu i potencijal kompanije, menadžment tvrtke u sljedeća 3+3 mjeseca smanjuje svoja primanja za 30 posto. Podsjećamo, prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2019. godine, Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna.

Neto dobit 506 milijuna kn

Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje, pojašnjavaju iz ove, po mnogo čemu, najuspješnije tvrtke u zemlji.

Dodajmo i to da je, uz već doniranih tri milijuna kuna iz Zaklade Adris za nabavu respiratora bolnice u Rijeci i Puli, Uprava Adrisa odlučila donirati i dva milijuna kuna za obnovu kulturnih spomenika oštećenih u nedavnom potresu u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater