INDUSTRIJSKA ZONA PAZINKA II

Očekuju se zahtjevi za gradnju: Što se to priprema za gradnju kraj Plodina?

Ispred pazinskih Plodina poravnava se teren na dvije parcele (A. DAGOSTIN)

Već neko vrijeme kupci trgovačkog centra Plodine u Pazinu primjećuju da su na zemljištu ispred, odnosno zapadno od Plodina, sve do tamošnjeg kružnog toka, u tijeku bazični građevinski radovi. Zapravo se radi o poravnavanju terena u tom dijelu industrijske zone Pazinka II., pa smo gradski Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo pitali tko i što ondje planira graditi.

- Prema podacima iz zemljišnih knjiga neposredno uz parkiralište Plodina zapadno je katastarska čestica označena kao k.č. 2080/1 (Pazin) u vlasništvu trgovačkog društva Pajca iz Pazina, dok je katastarska čestica u nastavku do nje oznake k.č. 2081/2 (Pazin) u vlasništvu trgovačkog društva Bk Mont iz Brajkovići, kažu iz gradskog komunalnog odjela.

- Sukladno Prostornom planu Grada Pazina na tim je katastarskim česticama dozvoljena gradnja objekata poslovno-servisne namjene. Predstavnici spomenutih vlasnika iskazali su interes kao potencijalni investitori za sadržaje navedene namjene u smislu da su se raspitivali oko posebnih uvjeta, no za sada nadležni gradski odjel nije zaprimio nikakav službeni zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, kažu iz gradskog komunalnog odjela.

- Što se tiče samih radova na toj lokaciji, radi se o zahvatima zbijanja i stabilizacije terena kao nužnih predradnji pripreme terena za eventualnu kasniju gradnju. Ne iziskuju posebne dozvole, odnosno odobrenja budući da se ne radi o zahvatu u prostoru koji mijenja njegovu namjenu te za sad nije bilo potrebe za postupanje iz nadležnost komunalnog redarstva, poručili su iz komunalnog odjela i dodali da u skorije vrijeme očekuju zaprimanje zahtjeva za ishođenje akata za gradnju. No, još se ne zna čega. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater