INDUSTRIJSKA ZONA PAZINKA II

Očekuju se zahtjevi za gradnju: Što se to priprema za gradnju kraj Plodina?

Ispred pazinskih Plodina poravnava se teren na dvije parcele (A. DAGOSTIN)

Ispred pazinskih Plodina poravnava se teren na dvije parcele (A. DAGOSTIN)


Već neko vrijeme kupci trgovačkog centra Plodine u Pazinu primjećuju da su na zemljištu ispred, odnosno zapadno od Plodina, sve do tamošnjeg kružnog toka, u tijeku bazični građevinski radovi. Zapravo se radi o poravnavanju terena u tom dijelu industrijske zone Pazinka II., pa smo gradski Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo pitali tko i što ondje planira graditi.

- Prema podacima iz zemljišnih knjiga neposredno uz parkiralište Plodina zapadno je katastarska čestica označena kao k.č. 2080/1 (Pazin) u vlasništvu trgovačkog društva Pajca iz Pazina, dok je katastarska čestica u nastavku do nje oznake k.č. 2081/2 (Pazin) u vlasništvu trgovačkog društva Bk Mont iz Brajkovići, kažu iz gradskog komunalnog odjela.

- Sukladno Prostornom planu Grada Pazina na tim je katastarskim česticama dozvoljena gradnja objekata poslovno-servisne namjene. Predstavnici spomenutih vlasnika iskazali su interes kao potencijalni investitori za sadržaje navedene namjene u smislu da su se raspitivali oko posebnih uvjeta, no za sada nadležni gradski odjel nije zaprimio nikakav službeni zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, kažu iz gradskog komunalnog odjela.

- Što se tiče samih radova na toj lokaciji, radi se o zahvatima zbijanja i stabilizacije terena kao nužnih predradnji pripreme terena za eventualnu kasniju gradnju. Ne iziskuju posebne dozvole, odnosno odobrenja budući da se ne radi o zahvatu u prostoru koji mijenja njegovu namjenu te za sad nije bilo potrebe za postupanje iz nadležnost komunalnog redarstva, poručili su iz komunalnog odjela i dodali da u skorije vrijeme očekuju zaprimanje zahtjeva za ishođenje akata za gradnju. No, još se ne zna čega. (A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of