NAJBOLJA SITUACIJA

ISTRA PLANIRA OTVORITI TERASE KAFIĆA I RESTORANA 1. OŽUJKA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Istra planira otvoriti terase kafića i restorana od 1. ožujka. To bi bio prvi značajni korak u normalizaciji života na Poluotoku, koji ima najbolju epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, znatno bolju od prosjeka.

Da bi se terase mogle otvoriti 1. ožujka najavio je šef Stožera Dino Kozlevac na današnjoj konferenciji za novinare. Kako je pojasnio Kozlevac, otvaranje terasa posljedica je povoljne epidemiološke situacije u Istri.

"Definitivno odluku ćemo donijeti sljedeći tjedan nakon što procijenimo stanje. Trenutačno procjenjujemo da je stanje povoljno", rekao je Kozlevac.

Trenutačno je u Istri, kao i u ostatku Hrvatske, na snazi mjera po kojoj kafići i restorani mogu izdavati kave i ostala pića samo "za van". S obzirom da se u ožujku već očekuje i manje hladno vrijeme, otvaranje terasa moglo bi donijeti ugostiteljima značajan prihod.

"Jako smo oprezni i odluku o otvaranja donest ćemo ako se situacija ne promijeni", rekao je Kozlevac, dodavši da više uopće nije upitno ako će ovlasti za ovakve poteze prijeći na županijsku razinu, već jedino kad će se to dogoditi.

Upitan hoće li tražiti još neka popuštanja, Kozlevac je rekao da će odmah nakon otvaranja terasa procijeniti ućinak tih mjera. 

"Polovicom mjeseca, pod uvjetom da je stanje stabilno, razmišljali bismo o daljnjem popuštanju mjera", rekao je Kozlevac.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater