ŽUPANIJSKI STOŽER

NOVE MJERE: Od 2. studenog sve istarske škole prelaze na online nastavu?

O tome će se raspravljati u utorak na sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije na kojoj će biti i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu

| Autor: Glas Istre/Hina
Ilustracija (Foto Cropix)

Ilustracija (Foto Cropix)


Istarski Stožer civilne zaštite ovog će tjedna donijeti, odnosno poduzeti određene mjere da bi se smanjio broj novozaraženih, priopćeno je u nedjelju iz Stožera.

- Mi nismo za nikakav lockdown, no razmatramo sve mogućnosti. Na stolu su sve opcije. Zaoštravanje mjera ne dolazi u obzir, međutim, nešto ćemo morati poduzeti u suradnji s nacionalnim Stožerom civilne zaštite da bi smanjili broj  novozaraženih, izjavio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.  

S obzirom da se od ukupnog dnevnog broja novozaraženih između 40 i 60 posto odnosi na školsku djecu, odnosno na učenike osnovnih i srednjih škola, neslužbeno se doznaje da bi školska djeca nakon kraćeg jesenskog odmora koji je planiran za utorak, 2. studenoga, te srijedu, 3. studenoga, zbog blagdana Svih svetih, mogla ostati kod kuće još dva tjedna i imati nastavu na daljinu. Na taj način bi se prekinuo uzlazni smjer i smanjila mobilnost djece.

O tome će se raspravljati u utorak na sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije na kojoj će biti i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu koja je u stalnom kontaktu s ravnateljima svih istarskih škola.

U Srednjoj školi Mate Blažine Labin nastava se za 179 učenika i 6 nastavnika još od 12. listopada odvija online (model C). To uključuje 9 razrednih odjeljenja (od ukupno 21), a odnosi se na sva gimnazijska razredna odjeljenja te dva razreda smjer ekonomist. Za preostalih 268 učenika nastava se odvija po modelu A - uživo.

Od 25 osnovnih škola i 21 srednje škole, jedino je OŠ Mate Balote Buje prešla na Model C na daljinu i to do 4. studenog. U preostalim školama nastava se odvija prema Modelu A, odnosno prema Modelu C, za učenike, kojima je određena mjera samoizolacije, doznali smo od županijskog Odjela za obrazovanje.

U osnovnim školama Pazina, Poreča, Rovinja i Umaga nastava se odvija uživo. U osnovnim školama Pule nastava se odvija po modelu A, a prema uputama Zavoda za javno zdravstvo po modelu C, idu samo razredni odjeli zbog samoizolacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater