ISTARSKI ŽUPAN VALTER FLEGO I POREČKI GRADONAČELNIK LORIS PERŠURIĆ OBIŠLI GRADILIŠTE POREČKE ŠKOLE

Nova porečka škola zadovoljava najsuvremenije svjetske standarde


- Svake godine nadograđujemo i obnavljamo škole i uvijek početkom rujna, kada počne nastava, budem u jednoj od škola u kojoj su učinjeni veliki zahvati. Tako ćemo se ovdje, u Poreču, na Finidi, 3. rujna, na otvaranju ove škole i dvorane, izjavio je danas istarski župan Valter Flego prigodom obilaska gradilišta nove škole i sportske dvorane u porečkom naselju Finida u pratnji gradonačelnika Lorisa Peršurića, njegovih suradnika i medija. Radovi odlično napreduju, škola će biti gotova do kolovoza i moći će primiti do 600 učenika u jednoj smjeni.

- Županija je osnivač gotovo 80 škola u Istri, svake godine one najprioritetnije detektiramo i pomažemo jer znamo - ne učim radi škole nego za život - ali to se ne može ako nemamo škole u kojima ćemo djecu razvijati i odgajati u svakom smislu. Zahvala Poreču na sjajnim infrastrukturnim ulaganjima u školstvo, nije to jedino područje gdje Poreč ulaže, ali ovdje su napravljeni sjajni iskoraci i ova škola bit će po najsuvremenijim svjetskim standardima i to me jako veseli. Tu se nije štedjelo nego se inzistiralo na kvaliteti, rekao je Flego.

?

Podsjetimo, Grad Poreč-Parenzo investitor je izgradnje nove Osnovne škole Finida za 600 učenika. Izgradnjom i otvorenjem ove škole u rujnu, djeca će u dvije porečke osnovne škole – "Finida" i "Poreč" ići na nastavu u samo jednoj, jutarnjoj smjeni. Osim toga, izgradnjom škole Poreč će dobiti još jednu javnu sportsku dvoranu, koja će, osim školi, biti dostupna i sportskim klubovima i rekreativcima. Ukupna vrijednost investicije je 54 milijuna kuna plus PDV, dok je pravo građenja na parceli od 4 hektara dobiveno od Republike Hrvatske. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)

?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater