NAJNOVIJELEGALIZACIJA OBJEKATA

NAKON SUPETARACA, SADA I TINJANCI NAJAVILI LJETNI SAJAM, ali ne kobasica nego naravno pršuta

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Najavljena participacija općine u projektu besplatnog interneta za područje cijele općine, izgradit će se dječje igralište u Tinjanu, a izradit će se i program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem na području općine

 

 

Prvotni plan proračuna općine Tinjan za 2019. godinu iznosio je 14,3 milijuna kuna, a na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća izmijenjen je na 14,8 milijuna kuna, dakle povećan je za pola milijuna kuna. Kako je pojasnio općinski načelnik Goran Hrvatin do povećanja je došlo zbog naplate komunalnog doprinosa od legalizacije nezakonito izgrađenih objekata.

U novi proračun, kazala je Ivana Rimanić zadužena za financije i proračun, uvrstit će se projekt Ljetnog festivala istarskog pršuta u Tinjanu, participirat će se u projektu besplatnog interneta za područje cijele Općine Tinjan, izgradit će se dječje igralište u Tinjanu, a izradit će se i program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem na području Općine Tinjan.

 Valorizacija legende o vampiru Grandu

 U oblasti kulture realizirat će se projekt Jure Grando. Zapravo radit će se na revitalizaciji kulturne baštine stvaranjem turističkog proizvoda kroz valorizaciju legende o vampiru Juri Grandu iz Kringe. Uz to iz ovog povećanog proračuna financirat će se i manifestacija "Počini spod ladonje u Tinjanu". Načelnik Hrvatin izvijestio je vijeće kako će se 19. i 21. srpnja u Tinjanu održani Ljetni festival istarskog pršuta na kojem će sudjelovati samo proizvođači pršuta iz Istre. Cijela je manifestacija zamišljena kao turistička fešta, a osim pršuta posjetiteljima će proizvođači nuditi istarski sir, vino i maslinovo ulje.

Vijeće je Vladimira Antolovića imenovalo za suca porotnika Županijskog suda u Puli, a donijelo je i zaključak da roditelji koji to žele, kojima je to zbog posla pogodnije, svoju djecu mogu upisati u dječji vrtić u Svetom Petru u Šumi.

 Dvaput tjedno odvoz otpada 

Odvojeno skupljanje otpada je i na području Općine Tinjan stvorilo velike probleme. Naime, zbog velikog broja turista koji borave u kućama za odmor na području Općine Tinjan, povećana je i proizvodnja otpada. Zbog čega su zeleni otoci zatrpani smećem. Stoga je s pazinskom "Uslugom" dogovoreno da se otpad sa zelenih otoka do 15. rujna, do kraja turističke sezone, s Tinjanštine odvozi dva puta tjedno.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam