ROVINJ I BALE

MLADOST I IZVRSNOST SU UVIJEK NA CIJENI: Riječi hvale "podebljane" novčanom nagradom

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Vrijedna baljanska mladež

Uz primjerene riječi baljanski načelnik Edi Pastrovicchio uručio je učenicima dar Općine- bon za školski pribor u vrijednosti dvjesto kuna za osnovce, a 400 kuna za srednjoškolce * Grad Rovinj najboljim učenicima "odužio" se s tisuću kuna po osobi

Tradicionalno, na kraju školske godine nagrađuju se odlični učenici, odnosno svi oni koji su u nekom predmetu, disciplini ili vještini "iskočili" od prosjeka. Baljanski je načelnik Edi Pastrovicchio sa svojim suradnicima upriličio tako prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola sa svojeg područja te im je uz primjerene riječi uručio i dar Općine- bon za školski pribor u vrijednosti dvjesto kuna kada su u pitanju bili osnovci, odnosno 400 kuna za srednjoškolce.

Subvencije

Čestitke na uspješnom školovanju, osim najzaslužnijima -đacima, Pastrovicchio je uputio i njihovim učiteljima, nastavnicima, razrednicima i ravnateljima na predanom radu, kao i roditeljima koji svojoj djeci pružaju primjer tijekom cijelog školovanja.

Podsjetio je također da Općina sufinancira nabavku radnih bilježnica svim učenicima, školski prijevoz i produženi boravak u cijelosti te sufinancira marendu dijelu učenika u skladu sa socijalnim kriterijima.

Najbolji rovinjski srednjoškolci

Razloga za zadovoljstvo imao je i rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, koji se, također, obratio dvanaestorici najboljih učenika triju rovinjskih srednjih škola na svečanom prijemu upriličenom u njihovu čast.

- Kada smo započeli ovu školsku godinu nismo niti mogli zamisliti da ćemo ju zaključiti na ovaj način. Od vas se tražilo da se naglo prilagodite novonastaloj situaciji koja nikako nije bila lagana. Zato vaša generacija zaslužuje pogotovo veliku pohvalu jer ste se u vrlo kratkom roku morali prilagoditi situaciji bez presedana, koja je bila teška za svih, a vi ste snosili jedan velik dio cijelog tog tereta, naglasio je gradonačelnik Paliaga.

12 odlikaša

Tijekom prijema naglasio je također da se ne smije zaboraviti niti kako su učenici u prvom polugodištu također izgubili velik dio nastave zbog štrajka u prosvjeti, podsjetio je gradonačelnik Paliaga, koji je ovom prilikom izrazio čast što može u ime Grada nagraditi marljivost, trud i zalaganje svojih mladih sugrađana.

Inače, u krugu izvrsnosti ove su se godine poimenično našli odlikaši Carla Jergović, Mateo Mofardin, Lucija Ćorković, Mia Crnković, Marin Miučin, Nikolina Laginja, Sven Peteh (učenici Srednje škole Zvane Črnje), Valentina Bančić, Nives Jedrejčić, Luka Lovrinić (Srednja škola Eugena Kumičića) i Nicole Oblak i Lara Kercan (Talijanska srednja škola).

Učenicima koji su cijelo srednjoškolsko obrazovanje završili s odličnim uspjehom Grad Rovinj "odužio" se lijepom gestom, odnosno iznosom od tisuću kuna po osobi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of