DRUGI MANDAT

Mirta Ćaleta ponovno na čelu buzetskog HDZ-a

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Mirta Ćaleta (Snimio Milivoj Mijošek)

Mirta Ćaleta (Snimio Milivoj Mijošek)


Mirta Ćaleta, doktorica medicine iz Buzeta, na unutarstranačkim izborima HDZ-a ponovno je izabrana za predsjednicu buzetskog HDZ-a. Za tajnika je izabran Bruno Podobnik, potpredsjednici su Ilona Lenac, Josip Jerković i Stjepan Bošnjak.

Prioriteti HDZ-a Grada Buzeta u predstojećem mandatu su, kaže Ćaleta, doprinijeti vraćanju digniteta Buzetu, gradu koji je nekada bio svima uzor u sektoru poduzetništva, obrtništva, koji je bio grad mladih, grad zabave.

- Naravno da je u vrijeme korone prvo i osnovno sačuvati i očuvati zdravlje i biti odgovoran, ali proći će i to pa je potrebno promišljati o budućnosti, napominje Ćaleta. Kao gradska vijećnica i dalje će ukazivati na problem prometne povezanosti Buzeta koji nema ni autobusnih linija. - Nije istina kako se ne putuje više na taj način. Dovoljno je otići u Lupoglav i vidjeti mlade Buzećane, srednjoškolce i studente, kako se tamo ukrcavaju na autobus za Rijeku jer ga u Buzetu nemaju. Stariji ne mogu nigdje otići ukoliko njihovi bližnji ne uzmu dan godišnjeg i odvezu ih u Rijeku, Pazin, Kopar. Prometnice su sve bolje, Vlada ulaže u prometnu infrastrukturu, ali čemu kada Buzet to ne zna iskoristiti, kaže Ćaleta. Prioritet je također, napominje, omogućiti mladima da se nakon školovanja vrate u rodni grad i tu nađu zaposlenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini