PREDSJEDNIK U ISTRI

MILANOVIĆ U VODNJANU: Ovdje se nekad dolazilo zbog turizma ili maslinovog ulja, a danas zbog Infobipa

| Autor: Milan PAVLOVIĆ


Predsjednik Republike Hrvatske boravi danas u Istri, a u sklopu tog boravka posjetio je kampus vodeće IT kompanije u Hrvatskoj i regiji, vodnjanskog Infobipa. U izjavi za medije nakon susreta s čelnim ljudima kompanije Milanović je kazao kako se u Vodnjan nekad dolazilo radi turizma ili maslinovog ulja, dok je to danas radi ove tvrtke koja je postala prepoznatljiva i u globalnim okvirima.

"Želio bih skrenuti pažnju što sve mogu napraviti sposobni i angažirani ljudi. Ova firma nije nastala uz pomoć države, nastala je organskim rastom, a imaju urede po cijelom svijetu, i promet od skoro milijardu eura", kazao je predsjednik Zoran Milanović, dodajući kako je od samih brojki koje su doista impozantne, još značajniji potencijal koji stoji iza Infobipa.

"Ovo je jedna od tri najuspješnije tvrtke u svijetu u svom djelokrugu poslovanja, no da pitate ljude u Hrvatskoj za Infobip, osim onih koji se bave ovim poslom, vjerojatno je malo onih koji bi za nju znali", kazao je predsjednik.

Infobip je globalna IT i telekomunikacijska tvrtka koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike, a njezini osnivači SIlvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić nedavno su za taj svoj poduzetnički pothvat proglašeni hrvatskim poduzetnicima godine.

U nastavku dana predsjednik će u 17 sati u Labinu položiti vijenac i zapaliti svijeću na Krvovoj placi na Vinežu, nakon čega će sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi obilježavanja 100. obljetnice Labinske Republike, te nakon toga prisustvovat programu svečanog pokretanja trajnog osvjetljenja "Šohta" željeznog rudarskog tornja na "Pijacalu", zaštićenom kompleksu industrijske kulturne baštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater