7 DANA 7 KOMBINACIJA

MIKAELA ŠAJINA IZ OKOLICE PAZINA: "Kao što volim uređivati stanove, tako se volim i lijepo odjenuti"

| Autor: Ružica KORACA
Mikaela Šaina

Mikaela Šaina


"Moda je sastavni dio mene, kao što volim uređivati interijere, tako se volim i lijepo odjenuti", kazala nam je Mikaela Šajina, diplomirana ekonomistica koja je odlučila nastaviti svoje usavršavanje u smjeru dizajna interijera. Dolazi iz okolice Pazina. Završivši studij ekonomije u Rijeci, ova mlada kreativka upisala je talijansku školu mode i dizajna Callegari, također u Rijeci, te je i to uspješno završila. Nije tajna da školovani dizajneri imaju i savršen modni izričaj.

- Volim modu, kroz nju izražavam svoju kreativnost i osobnost. Ljubiteljica sam boja, oversized krojeva i volana. Pratim trendove, ali nisam njihov rob. Jednostavno, ono što mi se ne sviđa neću ni nositi, kaže Mikaela.

Izbor stila ovisi o prilici i njezinom raspoloženju. No, otkrila nam je da joj je najdraža modna kombinacija traperice, bijela majica, tenisice i sako u žarkoj boji koji čitavoj kombinaciji daje poseban i upečatljiv štih.

Baš kao što vlastitom modnom izričaju uvijek podari neku posebnost koja je izdvaja od drugih, tako i interijerima koje uređuje Mikaela daje poseban potpis i ljepotu. Iako su joj svi projekti na kojima je radila podjednako dragi i vrijedni, jedan ima posebnu i nemjerljivu važnost. Zajedno sa svojim suprugom dizajnirala je i uredila vlastiti dom.

- Stvarno sam uživala u svakom procesu uređenja našeg doma, a najviše pažnje i vremena uložila sam u osmišljavanje namještaja koji nam je izradio stolar. Stvorili smo ugodan i funkcionalan prostor u modernom i veselom stilu, baš kakvi smo i mi. Najveći mi je izazov svakako bio osmisliti kako od dvije garaže napraviti lijep i funkcionalan stan. Prilikom adaptacije naišli smo na niz prepreka, od različitih visina prostora, nosivih zidova koje nismo smjeli rušiti do još pokojih iznenađenja. S obzirom na to da je sve građevinske radove izvodio moj muž s prijateljima, proces je dosta potrajao, no trud se na kraju ipak isplatio, priča nam Mikaela.

Zadovoljni su i brojni drugi kojima je pomogla u uređenju njihovih domova. Mikaela osluškuje želje i potrebe svojih klijenata, stvarajući tako njihovo sigurno mjesto.

- Slušati želje klijenata je najbitnije jer u konačnici to radim za njih. Oni će tamo živjeti i treba se prilagoditi njihovim životnim navikama, željama i potrebama. Najprije krećem od toga i zatim iznosim svoje ideje i rješenja pa na kraju zajedno odlučimo što je najbolje, objašnjava ova svestrana i inspirativna mlada dama.

Inspiraciju pronalazi u jednostavnim životnim situacijama i u prirodi. Voli prirodne materijale. "Najviše koristim drvo jer svakom prostoru daje ugodnu i toplu atmosferu. Stil uređenja najviše ovisi o klijentu, a trenutno je to još uvijek najčešće skandinavski stil. No, moj favorit trenutno je japandi stil koji se nedavno pojavio. To je spoj skandinavskog minimalizma i japanske elegancije koji karakterizira jednostavnost, toplina i gostoljubivost. Volim miks stilova, povezivanje unutarnjeg prostora s prirodom", poručuje Mikaela Šajina, koja potječe iz vinarske obitelji Radanović. Mala obiteljska vinarija nalazi se u selu Zovići nedaleko od Trviža, a vodi je Mikaelin brat, Luka Radanović, dok je Mikaela preuzela brigu o gostima i marketingu. Na pitanje kako sve to uspijeva - raditi u dizajnu, pomagati u vinariji, kaže: "Kada nešto voliš i želiš, sve se može postići."

Mikaela Šaina

Mikaela Šaina

Mikaela Šaina

Mikaela Šaina

Mikaela Šaina

Mikaela Šaina

Mikaela Šaina

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater