ISTRAMET

METEOALARM IZDAO UPOZORENJE: Oko Učke već palo gotovo 140 mm kiše, NOĆAS STIŽE HLADNA FRONTA, KIŠA, GRMLJAVINA I JAK VJETAR

| Autor: Petar RADOVAN / Istramet
Ilustracija (Duško MARUŠIĆ - ČIČI)

Ilustracija (Duško MARUŠIĆ - ČIČI)


Protekle noći naše područje zahvatilo je jače pogoršanje vremena uz mjestimične olujne udare jugozapadnog vjetra, a pala je i obilna kiša, piše Istramet.

Najviše kiše zabilježile su meteorološke postaje u zaleđu Matulja. U Brešcima je tako palo čak 138 mm, Matuljima 75 mm, a obilne kiše mjestimice je bilo i na Kvarneru. Postaja u Crikvenici izmjerila je 48 mm.

U središnjoj Istri palo je manje kiše od očekivanja većine prognostičkih modela, uglavnom do 30 mm, no prosječno gledajući tek 10-ak mm.

Osim kiše, glavna meteorološka vijest svakako je vjetar. U Labinu su udari jugozapadnjaka dostizali 23,9 m/s (86 km/h), a u Krku 23,8 m/s.

Večeras hladna fronta, izdana upozorenja

Glavina pogoršanja vremena stiže kasno večeras i u noći na subotu, povodom čega je DHMZ putem Meteoalarma izdao nekoliko meteoroloških upozorenja. Visok narančasti stupanj izdan je za more gdje se očekuju udari jugozapadnog vjetra i do 95 km/h!

U unutrašnjosti Istre može pasti više od 50 mm kiše u kratkom vremenskom roku, a velika je i vjerojatnost grmljavine (>70 %).

Jugozapadnjak će u noći na subotu zamijeniti tramontana koja ponegdje može imati olujne udare. S tramontanom, a kasnije i burom stiže nam i osjetno hladniji zrak, piše Istramet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini