KOMPLETNA REKONSTRUKCIJA

Marina u Rovinju uskoro će biti NAJSUVREMENIJA NA JADRANU

(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Veliku pozornost ACI poklanja i marini u Pomeru, gdje se radi rekonstrukcija platoa servisnog mula te nabavka trideset tonske dizalice u vrijednosti od 3,1 milijun kuna. Radovi traju i u marini u Puli, gdje se produžuju gatovi, što je vrijednost investicije od milijun i tristo tisuća kuna

Marina u Rovinju najveći je investicijski projekt ACI-ja u ovoj godini, stoji u upravo objavljenom izviješću o poslovanju te kompanije. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji ACI-jeve marine u Rovinju, čije se otvaranje planira do kraja godine. Rovinj će dobiti najsuvremeniju marinu na Jadranu koju obilježavaju sigurnost, luksuz, napredne tehnologije i naravno, vrhunska ljepota arhitektonske vizure.

Veliku pozornost ACI poklanja i marini u Pomeru, gdje se radi rekonstrukcija platoa servisnog mula te nabavka trideset tonske dizalice u vrijednosti od 3,1 milijun kuna. Radovi traju i u marini u Puli, gdje se produžuju gatovi, što je vrijednost investicije od milijun i tristo tisuća kuna.

U izvještaju o poslovanju ACI d.d. ističu kako su iznimno zadovoljni rezultatima sezone. U prvih devet mjeseci 2018. godine poslovni prihodi porasli su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 173,7 milijuna kuna. Prihodi od usluge godišnjeg veza porasli su za osam posto, od mjesečnog veza za 12 posto, od dnevnog veza za šest posto, od usluge zakupa za 17 posto, od ostalih usluga pruženih nautičarima za 16posto, dok su ostali poslovni prihodi porasli za 184 posto. Najveći porast poslovnih prihoda u odnosu na usporedni period ostvarile su ACI marine Dubrovnik, Veljko Barbieri (Slano), Split te Korčula. Ukupni rashodi smanjeni su za jedan posto.

Društvo ACI d.d. ostvarilo je pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 48,2 milijuna kuna, što čini povećanje od 14,7 milijuna kuna ili 44 posto u odnosu na usporedni period. EBITDA je povećana za 22 posto i iznosi 88,3 milijuna kuna. Fizički pokazatelji godišnjeg veza ostali su na razini prošle godine, pa je tako na dan 30.09.2018. godine u ACI marinama boravilo 3.416 plovila, dok je na dnevnom vezu ostvarena 91 tisuća brod dana, što predstavlja pad od osam posto u odnosu na isti period prethodne godine. Za mjesečni vez se u izvještajnom periodu ostvarilo povećanje od deset posto u brod mjesecima. (D. GRAKALIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini