DANI MEDNIH DELICIJA

MALO ZUJI, A PUNO MEDA DAJE Izvrsno se sljubljuje s najrazličitijim domaćim namirnicama

(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Osam konoba središnje Istre od 1. do 28. veljače, dakle, tijekom cijele veljače, nudit će razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima * Atraktivni jelovnik sastoji se od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120 kuna

U sklopu pazinskih "Dana meda" koji se ove godine održavaju 22. i 23. veljače po 14. put, a riječ je o jednoj od najposjećenijih manifestacijia u gradu, i ove se godine nastavlja inicijativa za dodatnu valorizaciju i promociju ove visokovrijedne namirnice - gastronomska ponuda jela s pčelinjim proizvodima u ugostiteljskim objektima na području Turističke zajednice središnje Istre - "3. Dani mednih delicija".

- Manifestacija se razgranala, i uz ugostiteljske objekte s područja Pazinštine uključili su se restorani s ostalih područja Turističke zajednice središnje Istre, kazala je direktorica TZSI Sanja Kantaruti.

 Osim meda šansa za pelud i propolis 

Ti će restorani od 1. do 28. veljače, dakle, tijekom cijele veljače, nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone. Atraktivni jelovnik sastoji se od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120 kuna.

- Drago mi je da je ova ideja koja se rodila još tamo negdje 2000. godine o spajanju mednih proizvoda i domaće gastronomije zaživjela, kazao je predsjednik udruge pčelara "Lipa" Ranko Anđelini dodavši da osim meda tu najveću šansu imaju pelud i propolis, a nešto manje matična mliječ i pčelinji otrov koji se upotrebljavaju u druge svrhe. Podsjetio je da je jesenas odvijao prvi tečaj za senzorske analitičare meda Istarske županije čija je promocija zakazana za Dane meda.

- Svrha ove manifestacije je popularizirati uporabu meda u kuhinji te gostima tijekom zimskih mjeseci ponuditi razlog za posjet središnjoj Istri kako bi se promovirali njeni ugostiteljski objekti. Med se izvrsno sljubljuje s najrazličitijim namirnicama te se konzumacija meda nastoji potaknuti i ovom manifestacijom. Na bazi meda moći će se pronaći juhe, umaci, tjestenina, meso i razni deserti, sve po promotivnoj cijeni od 120 kuna u osam ugostiteljskih objekata. Na ovaj će se način pokazati da se med, osim u slatkim jelima, odlično sljubljuje i u slanim jelima, kazala je Alison Merlić u ime Ceh ugostitelja pri Udruženju obrtnika Pazin. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter