podizanje kvalitete života

LORIS PERŠURIĆ (IDS) objavio svoju rekandidaturu za porečkog gradonačelnika: "Poreč je grad s najmlađim stanovništvom u Istri. PRED NAMA JE SIGURNA BUDUĆNOST"

Lani smo u turizmu realizirali nešto više od 50 posto rezultata iz godine ranije, pa iako je pad prihoda bio osjetan, uspjeli smo dovršiti već započetu obnovu rive i osigurati brojne mjere pomoći da bismo olakšali situaciju lokalnim poduzetnicima i obrtnicima, ali i sugrađanima koji su ostali bez posla, ističe Peršurić

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Loris Peršurić (snimio M. MIJOŠEK)

Loris Peršurić (snimio M. MIJOŠEK)


"Puno smo toga napravili u zadnje četiri godine, ali još je puno toga pred nama. Baš zato želim u suradnji s građanima i svojim suradnicima nastaviti raditi na podizanju kvalitete života za sve generacije Porečanki i Porečana." Tim je riječima aktualni porečki gradonačelnik Loris Peršurić najavio svoj novi izlazak pred birače na predstojećim lokalnim izborima.

- U protekle četiri godine napravili smo puno za naš Poreč. Realizirali smo generacijske projekte poput izgradnje nove osnovne škole i dvorane Finida, nove škole i dvorane u Žbandaju te sada nam sva djeca idu ujutro u školu. Izgradili smo čak tri nova vrtića i jaslica – u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju. Uredili smo i vratili građane na našu prekrasnu rivu. Gradili smo i obnavljali prometnu infrastrukturu poput gradske zaobilaznice i lokalnih cesta, širili kanalizacijsku mrežu po svim naseljima.

Zadržali smo ili dodatno povisili davanja za socijalne, obrazovne, sportske i zdravstvene programe. Najbolji dokaz svega što je napravljeno je činjenica da smo dvije godine zaredom proglašeni gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj. Svakako je najveći izazov bila situacija oko pandemije koronavirusa - suočavanje s krizom, smanjenjem prihoda i novim planiranjima. Ipak, zadovoljan sam da sve što smo si zacrtali u tom razdoblju uspješno priveli kraju 

Vraćanje na rivu

- Poreč je niz godina u samom vrhu hrvatskih gradova kad se ocjenjuje kvaliteta života, te jedan od rijetkih koji bilježi konstantni porast broja stanovnika. Koji su po vama najveći razlozi za to?

- Stabilna gospodarska situacija i činjenica da svaki šesti zaposleni u Istri radi u Poreču. To sigurno pozitivno utječe na pozitivna demografska kretanja. Stalan porast broja djece u školama i vrtićima te visok socijalni i komunalni standard koji stalno nadograđujemo direktno utječu na kvalitetu života. Danas je Poreč grad s najmlađim stanovništvom u Istri i pred nama je sigurna budućnost.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum