DODIJELJENA 12. ISTRIANA

LAUREATI Maria-Gracia Baćac, Dorijan Čalić, Đeni Dekleva Radaković, Helena Mitrović, Josip Šiklić,  Ivan Obrovac i Franco Palma

| Autor: Mladen RADIĆ

Nagrada Istriana koja se dodjeljuje zaslužnim pojedincima u Istarskoj županiji podijeljena je u srijedu poslijepodne u hotelu Park Plaza Histria.

Istrianu za gospodarstvo osvojila je Maria-Gracia Baćac, za sport Dorijan Čalić, za glazbu Đeni Dekleva Radaković, za zdravstvo Helena Mitrović, u kategoriji znanost i obrazovanje Istriana je pripala je profesoru Josipu Šikliću, dok je u području kulture za laureata postuhumno odabran prof. Ivan Obrovac. Posebna Istriana za životno djelo pripala je poznatom gospodarstveniku i turističkom djelatniku Francu Palmi.

Ovo je bilo već 12. izdanje ove manifestacije koju na inicijativu Daniela Sponze podupire Istarska županija i svi istarski gradovi uz generalnog sponzora Istarsku kreditnu banku Umag.

Za nagradu se moglo glasati pozivom na Radio Pulu, a glasali su i svi gradonačelnici, načelnici, direktori turističkih zajednica, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata u Istri tekulturni, sportski i zdravstveni djelatnici i novinara.

Kroz program su vodili Kristijan Nemet i Dražen Turina Šajeta, a dodjelu su nastupima uveličali mladi pjevači Mateo Pilat i Ana Fakin koja je nastupila u pratnji klavijaturista Tonija Mohorovića.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum