POLOŽILI CVIJEĆE NA TITOVU BISTU

Labinsko društvo "Josip Broz Tito": U TITOVO DOBA NIJE SE MOGLO TOLIKO KRASTI I GRIJEŠITI

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Članovi labinskog društva "Josip Broz Tito" položili su u utorak na Dušni dan cvijeće na Titovu bistu koja se nalazi pored autobusnog kolodvora u Labinu. Cvijeće su položili Bahrija Mujkanović, Božo Štifanić i Dragica Gojtanić a prigodan govor održao je predsjednik Društva Josip Hrvatin koji je istaknuo da se Tita još plaše iako je od njegove smrti prošla 41 godina.

- Plaše ga se samo oni koji su bili nepošteni, koji su nešto zgriješili jer u njegovo doba se nije moglo toliko griješiti, krasti, toliko nepodobnosti napraviti.

Najprije su ocrnili njega i sve njegove postupke, uništili sve ono što je u njegovo doba napravljeno da bi mogli pravdati sadašnje stanje. Bez obzira na sva hvalisanja, od predsjednika Vlade, pa nadalje, mi svakim danom nazadujemo i polako dostižemo dno među zemljama EU-a. Kad samo spominju da su povisili penzije tridesetak posto u ovih pet godina. Mi znamo kakve su te povišice, od 20 do 60 kuna mjesečno, a njima dođe 300 do 400 kuna. Došli smo na nivo od 36 posto prosječne plaće, a u Titovo vrijeme bilo je 80 - 85 posto i to deset najpovoljnijih godina.

Uz nas koji smo ovdje ima još mnogu ljudi koji misle kao mi, samo neće da se ističu jer je takva klima i svatko se plaši za svoju egzistenciju. Običavam reći da je demokracija relativan pojam. Ranije možda niste mogli reći da taj i taj krade, ali nikada se niste plašili za egzistenciju, a sad možeš reći što god hoćeš, ali ćeš zbog toga ostati bez posla i gladan i kopati po kontejnerima. Nema više ni dovoljno kontejnera, rekao je Hrvatin.

(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter