SVAKU VEČER SVIRKA

LABIN: Božićna bajka oživjela ulice starog grada uz bogat program

| Autor: Branko Biočić
Ilustracija (Foto Grad Labin)

Ilustracija (Foto Grad Labin)


Po mnogima najljepše vrijeme u godini, vrijeme božićnih blagdana i adventskih događanja, ove godine unatoč epidemiološkoj situaciji nije zaobišlo Labin. Nešto skromnije nego smo navikli u pred-covid doba, no sa šarolikim programom koji se proteže kroz osam predbožićnih dana, ovo su prosinačko događanje Labinjani dočekali s nestrpljenjem.

Bajkovit je minulog vikenda postao labinski stari grad, a uz kulise obojanih fasada i romantične trgove i ulice, tu su ove godine posebno ugodno osvjetljenje i brojne rukom slikane dekoracije labinske likovne umjetnice Alide Blašković Koroljević. Ponuda kućica i štandova - od gastro i ugostiteljske do lokalnih vinara, od labinskih humanitarnih udruga do tradicionalne božićne humanitarne lutrije - svakako će pridonijeti svakodnevnoj živosti i veselom žamoru na ulicama starogradske jezgre. Prigodna glazba puštat će se kroz cijeli dan na Titovom trgu, Torionu, u Ulici 1. maja te na Starom trgu.Labin (Snimio Branko Biočić)Labin (Snimio Branko Biočić)

Bozic Labin humanitarna lutrija Udruge zxena Mendula   B. BIOCICU kasnim popodnevnim i večernjim satima odvijat će se raznoliki glazbeno-scenski programi, kako za djecu, tako i za odrasle. Blagdansko će druženje i veselje, naravno uz odgovorno pridržavanje nužnih epidemioloških mjera, potrajati sve do Badnjaka, a prvi su dani rezervirani za glazbene sastave. Zapažen koncert ovoga su vikenda u Circolu pod vodstvom Sabrine Štemberga Vidak imali mali Minikantanti koji su oduševili publiku koja je koncert pratila i na ekranu ispred Teatrina. Oduševili su i Duo ExNew - Olja Frolo i Aleksej Hrvatin, svjetske i domaće pop-rock covere svirali su Side Effects, a u nedjelju su laganije indie pop rock note izvodili Aerials Duo. I ovaj je tjedan ispunjen događanjima za odrasle i djecu. Danas će nastupiti Klapa Labin, u utorak Predrag Ljuna, u srijedu će osim dvije izvedbe kazališne predstave Otmica Djeda Mraza nastupiti i polaznici Umjetničke škole M. B. Rašana. U četvrtak će ponovno nastupiti Minikantanti te Gradski orkestar. Posljednjeg dana labinske Božićne bajke, u petak, nastupit će Klapa Labin, Elis Lovrić i Top of the Pop's koji će izvoditi pjesme Olivera Dragojevića.

- Budimo odgovorni, veselimo se u našoj predivnoj bajci i neka nam je sretno, poručili su organizatori iz Grada Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter