BOŽIĆNA BAJKA

Najavljen bogat program adventskih svečanosti u Labinu

| Autor: Branko Biočić
Uređuje se trg u starom gradu (Snimio Branko Biočić)

Uređuje se trg u starom gradu (Snimio Branko Biočić)


Pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj, direktorica Turističke zajednice Labina Astrid Glavičić i labinski gradonačelnik Valter Glavičić najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare bogat program adventskih svečanosti u Labinu nazvan "Božićna bajka".

Program će se održati u starom gradu tijekom dva blagdanska vikenda, a sastoji se od čak pet koncerata poznatih domaćih izvođača, predstave i glazbenih događanja posvećenih najmlađima, mnoštva nastupa lokalnih glazbenika te prigodno dekorirane starogradske jezgre i trga.

Humanitarne akcije

Ugodu i romantiku drevnog Labina dodatno će uljepšati ove godine još bogatija i šira ponuda gastro kutaka, vinskih i pivskih štandova te već tradicionalne blagdanske kućice koje i ove, kao i svake godine, imaju naglašenu humanitarnu notu. Program će službeno započeti u večernjim satima 16. prosinca, koncertom grupe "The Swingers", predvođene pjevačem legendarnih "Fantoma" Robertom Marekovićem, koga i dalje pamtimo kao izvođača vjerojatno najpoznatije domaće božićne pjesme "Sretan Božić svakome".

Publiku će prije Swingersa svojim rockabilly-bluesom zagrijati grupa River Sharks. Idućeg dana, u subotu 17. prosinca, program je namijenjen najmlađima. Najavljen je dolazak Djeda Mraza, koji će labinskim prvašićima i djeci od 3 do 6 godina koja ne pohađaju vrtiće, podijeliti darove, a potom će za njih biti upriličena i dječja kazališna predstava. Uz maskote i animaciju te prigodnu glazbu, ujutro će se klinci i klinceze družiti i proveseliti na starogradskom trgu. U večernjem dijelu programa, za ljubitelje pop glazbe i mlađu publiku koncert će održati Mia Dimšić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu, dok će prije nje svoj cjelogodišnji trud publici predstaviti nagrađivani udaraljkaški ansambl "Bum bam" labinske Umjetničke škole Matka Brajše Rašana.

Da ugodni blagdanski duh doživi i zrelija publika te ljubitelji laganijih mediteranskih melodija zabavne glazbe, tu je nastup popularne klape "Rišpet" u nedjelju 18. prosinca. Publiku će prije klape Rišpet zagrijati Gradski orkestar Labin te mješoviti zbor Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" sa svojim božićnim repertoarom, a istu večer održat će se tradicionalna humanitarna božićna lutrija u organizaciji Udruge žena "Mendula", čiji je ukupni prihod namijenjen nabavci stacionarnog mamografskog uređaja, za koji je dosad već skupljeno ravno milijun kuna.

Dogma na Titovom trgu

Slijede tri malo mirnija dana, kada će se uz bogatu gastro i eno ponudu sa štandova i adventskih kućica, koje će dijelom biti dodijeljene i labinskim humanitarnim udrugama, prisutni zabavljati uz već znane lokalne "cover" izvođače, svake večeri od 19 do 22 sata. Publika koja dobro pamti vedru atmosferu i retro "štimung" ovogodišnje fešte Petrova, svakako će uživati u četvrtak 22. prosinca kada se na pozornicu na Titovom trgu penje sjajna pulska "Dogma", nakon koje će uslijediti nastupi nekih od poznatih lokalnih DJ-a iz najboljih vremena zabave u labinskom starom gradu. Kao "šlag na torti" ovogodišnjeg blagdanskog programa, svakako je nastup najvećeg imena, legendarnog splitsko-riječkog kantautora Nene Belana. Ovaj tvorac brojnih bezvremenskih hitova u svojoj preko 35 godina dugoj karijeri, sa svojim će vjernim "Fiumensima" stari Labin uvesti u ovogodišnji Badnjak.

Prije zvijezda večeri, mladi labinski blues-rockeri "Restless Sea" i "stari lisac" Predrag Ljuna pokazat će zašto Labin ove godine ima pobjednike "Croatian Blues challengea". natjecanja u čak dvije kategorije. Na badnju večer već tradicionalno, uz ugodno druženje, kuhano vino i blagdanske slastice, do samog početka mise "polnoćke" zabavljat će domaći cover bend Side Effects.

U ponedjeljak 26. prosinca, na blagdan Sv. Stjepana, od 12 sati na Gori Glušić palit će se tradicionalni blagdanski "kres", uz uprizorenje živih jaslica te glazbu, zabavu, druženje i prigodnu ponudu hrane i pića. Ovaj je događaj također obojan u humanitarne boje, kako i priliči vremenu darivanja i zajedništva. Za kraj 11-dnevnog druženja u starom Labinu tu je posljednji ovogodišnji glazbeno-vinski događaj "Sipping Sessions" u prostoru crkvice Sv. Stjepana, u samom središtu starogradske jezgre, za čiju se organizaciju brinu labinsko Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica Grada Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of