HUMANITARNA AKCIJA

LABIN: Počinju adventske nedjelje i "Vrijeme dobrote"

| Autor: Branko BIOČIĆ
Svatko može pustiti paketić za potrebite

Svatko može pustiti paketić za potrebite


Odbrojavamo dane do kraja godine, a akcija „Vrijeme dobrote“ započet će prve Adventske nedjelje, odnosno 28. studenog i trajat će do Božića na labinskom markatu.

Grad Labin s partnerom TD „1. maj" d.o.o. Labin postaviti će božićnu jelku koju će okititi zajedno sa sugrađanima, a svatko tko želi doprinijeti „Vremenu dobrote“ , može donijeti svoj božićni ukras i samostalno ga postaviti na jelku. Ona će biti simbol zajedništva i htijenja za dobrim zdravljem, mirom i blagostanjem u godini koja je pred nama.

Grad poziva svoje sugrađane, ne samo s područja grada već sve Labinjane, sve ljude dobre volje da se uključe u „Vrijeme dobrote“.

Svojim malim znakom pažnje, poklonom kojeg će zajedno sa svojom djecom pripremiti u svom domu, složiti ga u kutijicu, blagdanski upakirati, te potom donijeti ispod zajedničkog božićnog drvca, namijeniti curici ili dječaku, napraviti će veliki korak u činjenju dobrog. Sadržaj poklona prepušten je svakom na odabir. Po želji, u paketiću može se ostaviti poruka dobrote namijenjena nepoznatom djetetu kojem će se uljepšati blagdansko vrijeme.

Kada se paketić donese na Gradsku tržnicu može se označiti prigodnim naljepnicama i označiti za koju dob i spol je poklon namijenjen.

Naljepnicu zalijepite na paketić i postavite ispod velike božićne jelke gdje će skupa sa drugim paketima dočekati Božić. Do Nove godine paketići će doći u ruke onih kojima su namijenjeni, a o čemu će brinuti labinski humanitarci iz Gradskog društva Crvenog križa, Udruge Mendula iz Svete Nedelje i Udruge Sv. Vinko Paulski.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter